Metallipiireissä tapahtuu: Yhdysvaltain-kiertueensa juuri päättänyt Swallow the Sun on yhtä jäsentä köyhempi

Suomen tunnelmointimetallin kirkkaimpiin nimiin kuuluva Swallow the Sun viimeisteli 5. joulukuuta Yhdysvaltain-kiertueensa Teksasin Dallasissa. Kiertue päättyi haikeissa tunnelmissa, sillä kosketinsoittaja Aleksi Munter tiedotti viimeisen konsertin alla jättävänsä yhtyeen.

Munter kertoi päätöksestään pitkässä, tunteikkaassa Facebook-päivityksessä. Eropäätös juontaa hänen mukaansa viime kesään, kun kosketinsoittaja kärsi burnoutista. Romahduksen vaikutukset tuntuvat edelleen.

”Viimeiset kuusi vuotta olen rundannut ja työskennellyt niin paljon, että on pieni ihme, ettei mitään tapahtunut jo aikaisemmin”, Munter kirjoittaa.

”En halunnut jättää kundeja tyhjän päälle ja halusin päättää urani bändissä asianmukaisesti, joten päätin hoitaa tämän vuoden keikat loppuun – vaikka minulla oli vaikeuksia löytää riittävästi energiaa yhteen keikkaan, puhumattakaan neljästäkymmenestä.”

Munter kertoo myös yhtyetoveri Juha Raivion puolison kuoleman vaikuttaneen hänen päätökseensä. Raivion rakastettu Aleah Starbridge menehtyi äkillisesti viime keväänä, ja Munter havahtui huomaamaan, ettei aikaa ole loputtomiin.

”En ole ehtinyt juuri näkemään kaunista tulevaa vaimoani Olenkaa viimeiseen pariin vuoteen. Haluan iloita näistä päivistä, kun olemme molemmat terveitä ja hyvinvoivia. Pelkään, että olen jo vahingoittanut omaa terveyttäni, enkä halua pahentaa asiaa.”

Viestinsä päätteeksi Munter kiittelee vuolaasti yhtyetovereitaan ja ylistää Swallow the Sun -vuosien olleen hänen elämänsä parhaimmat.

Swallow the Sun -leirissä näyttää olleen varsin raskasta viime aikoina, kun Munter on joutunut kamppailemaan jaksamisen kanssa ja Raivio on edelleen pois yhtyeen livekokoonpanosta menetyksensä johdosta. Mutta onneksi elämä ei ole pelkkää kärvistelyä: esimerkiksi bändin laulaja Mikko Kotamäki on viestinyt somessa useaan otteeseen juuri päättyneen jenkkirundin olleen yksi parhaimmista.

”En ole vittuuntunut kuin kerran”, Kotamäki viestitti tuossa päivänä muutamana.