Mielenkiintoisia kotimaisia: Pää Kii, The New Tigers, Faarao Pirttikangas, Jonne Aaron, Kaveri Special

3.4.2013 21:10

Pää Kii on julkaissut uuden Aina jonon viimeinen -biisin, joka ilmestyy Pää Kii/Lapinpolthajat -kimppavinyylisinkulla. Bergmanille tyypilliseen tapaan kyseessä on pirun tarttuva rokkibiisi, jonka teksti pistää samaan aikaan hymyilyttämään ja mietityttämään. Lapinpolthajien puoliskosta voi kuunnella biisin täällä.

Kitaraindiebändi The New Tigers (kuvassa) on julkaissut ensimmäisen näytteen syksyllä ilmestyvältä kakkoslevyltään. Mukavasti surisevan Quicksilverin voit kuunnella ja halutessasi myös ladata alta. The New Tigersin kokoonpano on muuttunut sen verran, että rumpali Kecen tilalla soittaa nykyään Cats On Firesta tuttu Ville Hopponen.

Faarao Pirttikangas julkaisee Kaatopaikan kuningas -albumin 12.4. Albumin ensimmäinen maistiainen Maan purema kuulostaa tältä.

Ja sitten taas jotain aivan muuta. Kaveri Special on hämmentävä, suomenkielistä afrobeatia soittava yhtye, jossa laulaa Cosmobilesta tuttu Tuomas Palonen. Vähintäänkin persoonallista menoa.

Nyt kun päästiin afromusan makuun niin kuunnelkaapas näyte suomalais-nigerialaiselta Aiyekooto & Afrobeat International -kombolta, jolla soittaa monissa kotimaisissa reggaeliemissä keitetty kitaristi Seppo Paarma. Olurombi-albumi on tulossa tämän vuoden aikana. Biisin nimi Yanke tarkoittaa ”liity tanssiini”.

Kuunnellaan vielä aivan loppuun Jonne Aaronin sooloalbumin ensimmäinen näyte, iskelmäballadi Taivas itkee hiljaa. Onnen Vuodet -albumi julkaistaan 26.4.

 

Lisää luettavaa