”Mieluummin turvassa kuin CNN:n otsikoissa” – Randy Blythe avautuu Lamb Of Godin kiertueelta vetäytymisestä

22.11.2015 14:44

Monet yhtyeet ovat Pariisin iskujen jälkeen peruneet tai siirtäneet keikkoja tai kokonaisia kiertueita. Yksi kiertueensa keskeyttäneistä on amerikkalainen metallibändi Lamb Of God, jonka piti esiintyä muun muassa Helsingissä Children Of Bodomin ja Sylosisin kanssa. Kaikkia päätös ei ole miellyttänyt, ja esimerkiksi saksalaisen thrash metal bändi Destructionin laulaja Schmier kritisoi päätöstä melko kärkkäästi.

Lamb Of Godin laulaja Randy Blythe, manageriportaan pyynnöstä, perustelee ja avautuu keskeyttämispäätöksestä erittäin pitkässä blogikirjoituksessaan.

– Yksikään bändi, jolla on vähänkään työmoraalia, ei halua perua kiertuetta. Fanit pettyvät, paljon aikaa ja rahaa menee hukkaan monella taholla, ja se on kaiken kaikkiaan huonoksi bisnekselle ja muutenkin varsinainen riesa. Emme kuitenkaan halua vaarantaa fanejamme tai itseämme tässä tulenarassa tilanteessa.

– Ehkä mitään ei olisi käynyt ja kiertue olisi sujunut hyvin, mutta varsinkaan minä en halua ottaa sitä riskiä. Rehellisesti sanottuna toivon että peruimme turhaan. Tulen mieluusti naurunalaiseksi ylihuolehtivaisuudessani, sen kanssa pystyn elämään. Mutta en sen kanssa, että joutuisimme lukemaan uutisista miten ’Satoja kuoli Lamb Of Godin keikalla; bändi viittasi kintaalla turvallisuusuhalle’. Mieluummin turvassa kuin CNN:n otsikoissa, kuuluu Blythen vuodatus tiivistetysti.

Blythe ottaa myös kantaa keskusteluun, joka terrori-iskujen ja ISISin ympärillä käy.

– Yksi nettikirjoittelussa tyypillinen ja laajalle levinnyt reaktio on, että ’ISIS voittaa, kun bändit peruvat’. Tajuatteko, miten tyhmältä tuo kuulostaa? Nyt puhutaan rockbändeistä, jotka haluavat vetää keikkaa ilman että heidät ammutaan lavalle, eikä mistään armeijan iskujoukosta, joka iskee vuoristolinnoitukseen! Kitarasoololla ei pysäytetä luotia, siihen ei pystyisi edes Jimi Hendrix!

Lamb Of Godin korvaaja Helsingin jäähallin 3. joulukuuta keikalle on tätä kirjoittaessa edelleen haussa.

 

Lisää luettavaa