”Olen miettinyt todella hartaasti Valkoisen talon räjäyttämistä” – Madonna ei juuri Naisten marssi -puheessaan kainostellut

Eilen lauantaina Washingtonissa järjestettiin Donald Trumpin virkaanastujaisten jälkeinen Naisten marssi -tapahtuma, jonka tarkoituksena oli vastustaa Yhdysvaltain vastavalitun presidentin hallintokauden alkua. Erinäisten arvioiden mukaan paikalla pääkaupungissa oli jopa lähemmäs puoli miljoonaa ihmistä ja sisarmarssejakin järjestettiin useissa eri pitäjissä ympäri maailman, myös Helsingissä.

Tapahtuman aikana puhujapönttöön nousi muiden muassa popin kuningatar Madonna, joka aiheutti harmaita hiuksia sensurointiviranomaisille v-sanoja sisältäneellä puheellaan. ”Tervetuloa rakkauden vallankumoukseen, kapinaan ja kieltäytymiseemme naisina hyväksymästä tätä uutta tyrannian aikakautta”, Madonna aloitti siististi, mutta korottikin panoksia jo heti seuraavassa lauseessa: ”Vaarassa eivät ole ainoastaan naiset, vaan kaikki marginaaliin työnnetyt ihmiset. Tämä on aika, jolloin erilaisuus voidaan hyvinkin tulkita rikokseksi. Vaadittiin tämä hirvittävä pimeyden hetki, jotta heräisimme v*ttu kunnolla. Olimme tuudittautuneet valheelliseen mukavuuden tunteeseen, jossa oikeus tapahtuu ja hyvä aina voittaa. Noh, hyvä ei voittanut näitä vaaleja, mutta se tulee lopulta kyllä voittamaan.”

Puheensa lopussa Madonna heitti ilmoille vielä ajatuksen halustaa iskeä Valkoiseen taloon: ”Kyllä, olen vihainen. Olen kauhistunut. Olen miettinyt todella hartaasti Valkoisen talon räjäyttämistä, mutta tiedän, että se ei muuttaisi mitään. Emme voi vaipua epätoivoon. Kuten runoilija W.H. Auden kirjoitti toisen maailmansodan aattona; meidän tulee rakastaa toisiamme tai kuolla. Valitsen rakkauden. Valitsetko sinä?”