Mihin Katatonia on kadonnut? Kitaristin mukaan bändillä ”on paljon selvitettävää”

9.1.2019 13:28

Katatonia on yksi viime vuosikymmenten juhlituimmista metallibändeistä, ja yhtyeen albumit ovat olleet liki järjestään menestyksiä sekä kriitikoiden että yleisön keskuudessa. Vaan mihin orkesteri on oikein hävinnyt? Katatonian edellinen studiolevy The Fall of Hearts julkaistiin vuonna 2016, ja viime vuonna yhtye jättäytyi telakalle. Sen jälkeen on ollut hiljaista.

Bändin muusikot eivät ole lepäilleet laakereillaan, vaan laulaja Jonas Renkse ja kitaristi Anders Nyström pysyneet liikekannalla Bloodbathin riveissä. Saman yhtyeen kiertuejäsenenä on nähty myös Katatonian basisti Niklas Sandin. Nyström antoi hiljattain Loud TV:lle haastattelun, jossa käsiteltiin Bloodbathin lisäksi Katatonian tilannetta.

”On liian varhaista sanoa siitä mitään”, Nyström toteaa, kun puheeksi tulee Katatonian pitkäksi venähtänyt hiljaiselo.

”Meidän täytyy katsoa ensi vuonna, miten saamme asioita käsiteltyä. Meillä on paljon selvitettävää, ja haluamme hoitaa kaiken kuntoon pohjatasolta asti. Tämä kuulostaa vähän dramaattiselta, mutta tämä täytyy tehdä oikein tai kadumme myöhemmin.”

”Olemme tehneet jo niin pitkän uran, että seuraavat askeleet täytyy miettiä tarkkaan. Täytyy olla varma, että bändissä on edelleen oikea viba sekä halu jatkaa eteenpäin”, Nyström sanoo.

Mikä bändissä sitten mahtaa kaivertaa, mene ja tiedä – Nyström ja Renkse ovat Katatonian ainoat alkuperäisjäsenet, kun muut soittajat ovat vaihtuneet tasaisin väliajoin. Kaksikko näyttää tulevan toimeen Bloodbathissa, joten sikäli on erikoista, että Katatoniassa on vaikeampaa. Ehkä superalakuloinen tunnelmametalli ei vain sitten tähän hätään innosta.

Lisää luettavaa