Mikä ihmeen Kapinaorkesteri? – Remu, Sami Yaffa, Mariska ja kumppanit julkaisevat hyväntekeväisyyssinglen lasten ja vanhusten hyvinvoinnin puolesta

Remu Aaltonen, Sami Yaffa, Mariska, Rane Raitsikka, Timo Kämäräinen, Olli Krogerus ja Tero Jartti yhdistävät voimansa oikeudenmukaisuuden puolesta. Tähtikokoonpano Kapinaorkesterin ensimmäinen single Kapinavirsi julkaistaan 31. maaliskuuta.

Ihan tuoreimmasta päästä biisi kuitenkaan ole, sillä kyseessä on alun perin Elias Lönnrotin sanoittama Valittaa täytyy totta -kappale, joka sai kansan suussa osakseen ”Kapinavirsi”-lisänimen. Kapinaorkesterin idean isänä toimii Tero ”Teri” Jartti, joka kuvailee motiiveja Kapinaorkesterin perustamiselle seuraavasti:

– Mä kuulun siihen 60-luvulla syntyneiden sukupolveen, joka on saanut nauttia vanhempien sukupolvien uhrauksista, hyvinvointiyhteiskunnan rakentumisesta ja sen hedelmistä ja niin edespäin – tuttua horinaa, joka oli aiemmin helppo dissata, koska kaikki oli kuitenkin vanhempien sukupolvien syytä.

Kapinaorkesteri kertoo haluavansa herättää ihmisiä oikeudenmukaisuuden tielle ajassa, jossa pienten ääni uhkaa hukkua kuulumattomiin. Jartin mukaan yhteiskunta on siirtynyt ajasta, jolloin kaikki tuntui olevan kaikille mahdollista aikaan, jolloin apua tarvitseva ei ole ihminen vaan kulu.

Kapinavirsi saatiin kasaan Jartin löydettyä netistä kappaleesta kertovan lehtijutun. Kaikki kollektiivin jäsenet lähtivät levytykseen mukaan innolla.

– Biisin sanat sopivat nykypäivään ympäri maapalloa paremmin kuin koskaan. On hienoa päästä messiin tälläseen vetoon. Vanha ystäväni Tero Jartti kertoi, että on tällänen biisi olemassa, ja että se on vaarassa kadota. Kun mukana olisivat Remu, Mariska, Kämäräinen ja Krogerus, niin pakkohan se oli saada tehdyksi! Myöhemmin kun saatiin vielä lassotetuksi Rane Raitsikka kapinakoplaan, homma oli selvä, Sami Yaffa kertoo orkesterin julkaisemassa tiedotteessa.

Kapinavirsi-singlen tuotto ohjataan kokonaisuudessaan lasten ja vanhusten hyvinvoinnin edistämiseen Suomessa. Lisätietoja Kapinaorkesterista voit löytää yhtyeen Facebook-sivuilta.