Mikä on kaikkien aikojen karmein Bon Jovi -biisi? Entä paras? Tässä yksi (perinpohjainen) näkemys aiheesta

19.4.2023 14:47

Tässäpä on ollut Ultimate Classic Rockin toimittajilla kiitettävästi urakkaa. Musiikkisivusto julkaisi listan, jossa pistetään koko Bon Jovin tuotanto paremmuusjärjestykseen – kaikki rockjättiläisen levyttämät 346 biisiä on siis laitettu somasti jonoon, jossa edetään New Jerseyn ylpeyden pahimmista ohilaukauksista suurimpiin onnistumisiin. Kadehdittavaa omistautuneisuutta, hyvä!

No, mikä se huonoimmaksi merkitty kappale sitten on? Sehän on sellainen esitys kuin Save the World, joka julkaistiin Crush-albumilla vuonna 2000. Eräänlaiseksi comeback-levyksi laskettava Crush sisälsi muun muassa valtavaksi hitiksi kohonneen It’s My Lifen, mutta tämä alun perin Armageddon-elokuvaan sävelletty (mukaan otettiin lopulta tämän sijaan Mister Big Time) Save the World on Ultimate Classic Rock -raadin silmissä täysin kelvoton tuotos.

”Ben Affleckin tekokyyneleet Armageddonin lopussa ovat uskottavampia kuin tämä kertakäyttöbiisi, jonka ei olisi koskaan pitänyt tulla edes demoksi, puhumattakaan levytetyksi”, perusteluissa mainitaan.

Entäs paras ja kestävin Bonkka-ikivihreä? Se on tällä listalla – tadaa! – Wanted Dead or Alive, joka esiteltiin yleisölle Slippery When Wet -albumin myötä vuonna 1986. Perusteluissa nostetaan esille myös kappaleen musiikkivideo, joka tuo intensiivisyydessään mieleen Martin Scorsesen Kuin raivo härkä -elokuvaklassikon vuodelta 1980. Katso tämä komea teos alempaa, ja tarkasta nyt samaan syssyyn se pannanpohjimmainen biisikin, jos uskallat.


Lisää luettavaa