Mikä on vaikein Iron Maidenin kappale livenä laulettavaksi? Bruce Dickinson kertoo vastauksen

3.3.2024 21:39

Iron Maiden -solisti Bruce Dickinson tunnetaan yhtenä heavy metalin etevimmistä laulajista, mutta ei häneltäkään kaikki suju kuin vettä vain. Toisinaan taitavinkin joutuu venymään.

Perjantaina ilmestynyttä The Mandrake Project -sooloalbumiaan markkinoineelta Dickinsonilta kysyttiin SongFactsin haastattelussa, mikä on laulullisesti haastavin kappale livenä esitettäväksi.

”Kaikkein haastavin Maidenin biisi laulaa on Aces High. Se ei johdu vain siitä että olen reilu kuusikymppinen”, Dickinson sanoo. ”Usko pois, se oli yhtä haastavaa silloin kun oli 26. Sanonkin aina: ’Jos Aces High on setissä, voisimmeko vetää sen heti alkukeikasta?'”

”Soitamme edelleen kaikki biisit alkuperäisellä sävelkorkeudella”, Dickinson jatkaa. ”Olisi varmasti helpompaa pudottaa sitä, mutta ei se sitten kuulostaisi yhtä hyvältä.”

Dickinson pitää soolomateriaaliaan vähemmän haastavana laulettavana.

”Soolojuttujen osalta en oikein osaa sanoa. Sillä minä vastaan omista lauluosuuksistani ja se tuntuu luontevalta. Kyse ei ole siitä, että kappaleet olisivat välttämättä vaikeita laulettavia”, Dickinson selvittää. ”Jos käytössä on kelvollinen soundi ja hyvät monitorit, niin käytännössä koko soolokatalogi luonnistuu kyllä. Jos taas soundi on huono, pitää olla vähän varovainen jos lähtee vetämään Darkside Of Aquariusista tai Book Of Theliä, sillä muuten voi rikkoa äänensä jos monitoreista ei kuule tarvittavaa palautetta.”

Lisää luettavaa