”Mikään ei voi oikeuttaa väkivaltaa ja viattomien kuolemia” – Muusikot maailmalla reagoivat Ukrainan tilanteeseen

ddp/ Stella Pictures/AOP

Varhain torstaiaamuna alkanut Venäjän hyökkäys Ukrainaan on herättänyt huolta ja järkytystä ympäri maailmaa. Sotatoimet ovat jatkuneet pitkin päivää, ja lähiajatkin näyttävät hyvin synkiltä.

Musiikkimaailman puolelta ensimmäiset bändit ovat jo ilmoittaneet peruvansa Venäjälle buukatut keikkansa. Tapahtumat ovat herättäneet artistien joukossa muitakin ajatuksia, joita on myös jaettu aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.

Muiden muassa Body Count -keulakuva Ice-T, venäläinen punk rock -yhtye Pussy Riot, Scorpions, ukrainalainen metalcore-yhtye Jinjer, Testament-kitaristi Alex Skolnick, The Offspring -kitaristi Noodles, Peter Gabriel, Falling in Reverse -keulakuva Ronnie Radke ja Yungblud ovat kommentoineet Ukrainan-tilannetta julkisesti.

”Mikään ei voi oikeuttaa väkivaltaa ja viattomien kuolemia, ja juuri näitä tapahtuu tällä hetkellä maassamme”, Jinjer kirjoittaa Facebookissa. ”Lopettakaa sota Ukrainassa välittömästi!”

”Olen todella järkyttynyt nähdessäni niin monen ukrainalaisen joutuvan tapetuksi, ja nähdessäni täysin aiheettoman sodan tulleen tahallisesti aloitetuksi Euroopassa”, Peter Gabriel kirjoittaa. ”Tämä invaasio on yhden miehen barbaarinen päätös. Tämä on sotarikos, ja mitä ikinä tapahtuukaan, tämän miehen ei pitäisi saada enää poistua Venäjän maaperältä.”

Voit lukea päivityksiä alta.

Dear all, as we write this text, for the moment, each member of JINJER and our families are safe and unhurt. We truly…

Julkaissut Jinjer Torstaina 24. helmikuuta 2022

Very shocked to see so many Ukrainians being killed, to see a totally unnecessary war being deliberately started in…

Julkaissut Peter Gabriel Torstaina 24. helmikuuta 2022

 

Julkaissut Scorpions Torstaina 24. helmikuuta 2022

EDIT. 24.2. klo. 23.28: Lisätty Scorpionsin päivitys.

———————
Soundi osoittaa tukensa Ukrainalle ja tuomitsee Venäjän sotatoimet.
Linkin takaa löytyy lista lahjoituskohteista, jotka auttavat Ukrainan sodan uhreja:
https://linktr.ee/apuaukrainaan