”Mikään ei voi oikeuttaa väkivaltaa ja viattomien kuolemia” – Muusikot maailmalla reagoivat Ukrainan tilanteeseen

24.2.2022 22:15

Varhain torstaiaamuna alkanut Venäjän hyökkäys Ukrainaan on herättänyt huolta ja järkytystä ympäri maailmaa. Sotatoimet ovat jatkuneet pitkin päivää, ja lähiajatkin näyttävät hyvin synkiltä.

Musiikkimaailman puolelta ensimmäiset bändit ovat jo ilmoittaneet peruvansa Venäjälle buukatut keikkansa. Tapahtumat ovat herättäneet artistien joukossa muitakin ajatuksia, joita on myös jaettu aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.

Muiden muassa Body Count -keulakuva Ice-T, venäläinen punk rock -yhtye Pussy Riot, Scorpions, ukrainalainen metalcore-yhtye Jinjer, Testament-kitaristi Alex Skolnick, The Offspring -kitaristi Noodles, Peter Gabriel, Falling in Reverse -keulakuva Ronnie Radke ja Yungblud ovat kommentoineet Ukrainan-tilannetta julkisesti.

”Mikään ei voi oikeuttaa väkivaltaa ja viattomien kuolemia, ja juuri näitä tapahtuu tällä hetkellä maassamme”, Jinjer kirjoittaa Facebookissa. ”Lopettakaa sota Ukrainassa välittömästi!”

”Olen todella järkyttynyt nähdessäni niin monen ukrainalaisen joutuvan tapetuksi, ja nähdessäni täysin aiheettoman sodan tulleen tahallisesti aloitetuksi Euroopassa”, Peter Gabriel kirjoittaa. ”Tämä invaasio on yhden miehen barbaarinen päätös. Tämä on sotarikos, ja mitä ikinä tapahtuukaan, tämän miehen ei pitäisi saada enää poistua Venäjän maaperältä.”

Voit lukea päivityksiä alta.

https://twitter.com/RonnieRadke/status/1496722531557859335?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1496722531557859335%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Floudwire.com%2Frockers-respond-react-russian-invasion-ukraine%2F

 

EDIT. 24.2. klo. 23.28: Lisätty Scorpionsin päivitys.

———————
Soundi osoittaa tukensa Ukrainalle ja tuomitsee Venäjän sotatoimet.
Linkin takaa löytyy lista lahjoituskohteista, jotka auttavat Ukrainan sodan uhreja:
https://linktr.ee/apuaukrainaan

Lisää luettavaa