Musiikkimaailmakin reagoi Ukrainan sotaan – bändit peruvat keikkojaan Venäjällä: ”Emme voi olla kuin mitään ei tapahtuisikaan”

24.2.2022 19:01

Maailma toipuu vielä Venäjän tämänpäiväisen hyökkäyksen aiheuttamasta shokista, mutta toimintaakin alkaa näkyä. Musiikkirintamalla ensimmäiset bändit ovat ilmoittaneet muuttavansa suunnitelmiaan ja peruvansa Venäjälle buukatut keikkansa. Ainakin metallipuolella näkyy tällaista liikehdintää.

Tuskaankin saapuva Gloryhammer oli yksi ensimmäisistä yhtyeistä, jotka vetivät Venäjän masinoimista sotatoimista johtopäätökset. Bändi ilmoittaa sosiaalisen median tileillään, että suunnitellut keikat Moskovassa ja Pietarissa on nyt peruttu. Lue yhtyeen tiedoksianto alapuolelta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gloryhammer (@gloryhammerofficial)

Samaan lopputulokseen tuli myös Peter Tägtgrenin johtama Pain. Yhtye tiedottaa videolla, että keikat Pietarissa ja (vähemmän yllättäen) Kiovassa siirretään hamaan tulevaisuuteen.

”Näissä olosuhteissa emme voi olla kuin mitään ei tapahtuisikaan”, yhtye kirjoittaa. ”Tiedämme, etteivät tavalliset ihmiset kummassakaan maassa halua tätä konfliktia. Mutta ei sitä voi jättää huomiotta.” Katso bändin päivitys alta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAIN (@painbandofficial)

Nämä peruutukset tuskin jäävät viimeisiksi lajissaan, katsotaan kuka on seuraavaksi vuorossa. Sekin on mielenkiintoista nähdä, miten suomalaiset yhtyeet tilanteeseen reagoivat. Esimerkiksi The Rasmuksella on buukattuna Venäjälle keikkoja loppuvuoteen, samoin Amorphisilla ja Nightwishilla. Rasmukselle ja Nightwishille on buukattu keikkoja myös Ukrainaan, mutta ne taitavat nyt ainakin jäädä soittamatta. Valitettavasti ja surullista kyllä.

———————
Soundi osoittaa tukensa Ukrainalle ja tuomitsee Venäjän sotatoimet.
Linkin takaa löytyy lista lahjoituskohteista, jotka auttavat Ukrainan sodan uhreja:
https://linktr.ee/apuaukrainaan

Lisää luettavaa