Miksi D’Arcy Wretzkyn alun perin korvannut Melissa Auf Der Maur ei ole mukana The Smashing Pumpkinsin reunionissa? – Billy Corgan valaisee

Auf Der Maur korvasi alkuperäisbasistin aikoinaan vuonna 1999.
19.11.2018 15:37

Kun pitkään The Smashing Pumpkinsin riveistä poissaolleet alkuperäisjäsenet James Iha ja Jimmy Chamberlin löivät jälleen hynttyyt yhteen Billy Corganin kanssa, jäivät monet klassisen kokoonpanon fanit haikailemaan myös alkuperäisbasisti D’Arcy Wretzkyn perään. Wretzkyn ja muun bändin väleistä on sittemmin kirjoiteltu mediassa hyvinkin paljon, mutta NME-lehti nosti tuoreessa haastattelussa esiin erään toisen nimen, joka olisi hyvin voinut olla osa reunionia.

Kun D’Arcy Wretzky aikoinaan vuonna 1999 tippui kuvioista kesken Machina-albumien äänitysten, hänen korvaajakseen napattiin Courtney Loven Hole-yhtyeestä tuttu Melissa Auf Der Maur. Auf Der Maur vaikutti ”smäsäreissä” aina siihen saakka, kunnes koko ryhmä päätettiin laittaa hetkeksi jäihin vuoden 2000 lopussa. NME-lehden haastattelussa Corganilta tiedusteltiinkin, olisiko Auf Der Maur voinut jälleen tulla mukaan Pumpkinsin ”reboottiin” ja uudelle levylle Wretzkyn tilalle, mutta nokkamies sanoo, ettei sellaista koskaan edes harkittu.

”Minulla ei ole mitään Melissaa vastaan, mutta hän ei koskaan pitänyt itseään osana ryhmää ja hän teki myös hyvin selväksi, ettei hän halua koskaan tulla muistetuksi yhtenä osana jälkikäteenkään. Hän oli mukana vain sen tietyn hetken”, Corgan toteaa.

Yhtyeen viralliseen kokoonpanoon kuuluvat ja uudella Shiny And Oh So Bright Vol 1. -levyllä soittavat Corgan, Iha, Chamberlin sekä kitaristi Jimmy Schroeder, joka on ollut mukana bändissä jo vuodesta 2007. Ja kuten esimerkiksi Soundin arviosta käy ilmi, on nelikko saanut aikaan varsin hyvää jälkeä. Keikoilla bassoa soittaa puolestaan Joy Divisionista tutun Peter Hookin poika Jack Bates.

”Kun minut, James, Jimmy ja Jeff laitetaan samaan huoneeseen, tällaista musiikkia teemme ilman minkäänlaista syrjintää tai pakotettua narratiivia, että minä sanelisin, miltä meidän pitää kuulostaa ja millainen tyyppi haluan olla. Tältä tämä bändi vain kuulostaa ja se on siinä mielessä hyvin orgaanista. Ehkä siksi jotkut kutsuvat sitä klassiseksi”, Corgan pohtii uuden levyn soundia.

Lisää luettavaa