The Smashing Pumpkins -kitaristit kommentoivat reunionia ja alkuperäisen basistin poissaoloa – ”Billy yritti parhaansa”

Jeff Schroeder ei koe asemaansa uhatuksi James Ihan paluun vuoksi.
26.6.2018 13:31

Lähes klassisella kokoonpanollaan paluuta tekevän The Smashing Pumpkinsin puhemiehenä on luonnollisesti tähän saakka toiminut laulaja-kitaristi Billy Corgan, mutta nyt kitaristit James Iha ja Jeff Schroeder ovat kommentoineet reunionia sekä alkuperäisen basistin D’Arcy Wretzkyn riveistä puuttumista ensimmäistä kertaa julkisesti.

Paluun tehnyt, bändissä vuosina 1988-2000 vaikuttanut James Iha asettuu Corganin puolelle tämän ja basisti Wretzkyn välisessä riidassa. Wretzky on heittänyt julkisesti lokaa Corganin niskaan väittäen muun muassa ettei tämä halunnut basistia missään vaiheessa mukaan reunioniin.

”Billy yritti parhaansa. Jokainen on tällä hetkellä erilaisessa pisteessä elämässään ja ne, jotka saavat homman toimimaan ja kykenevät kasaamaan itsensä, ovat mukana. Tämä on yksi sellaisista asioista”, Iha toteaa Guitar World -lehden haastattelussa.

Samaisessa haastattelussa mukana ollut Billy Corgan sanoo olleensa mielestään koko ajan hyvin avoin sen suhteen, että hän olisi nimenomaan halunnut Wretzkyn mukaan reunioniin.

”Mielestäni se olisi ollut kaikkien osapuolien parhaaksi, hänet mukaanluettuna. Mutta homma ei vain onnistunut. En halua kuitenkaan heittää lisää bensaa liekkeihin vaan asia on niin kuin se nyt on. Hän ei ole mukana ja siinä se”, Corgan lisää.

Guitar World haastatteli myös vuodesta 2007 saakka yhtyeessä vaikuttaneelta Jeff Schroederilta, tunteeko tämä olonsa millään lailla uhatuksi, nyt kun alkuperäiskitaristi Iha on jälleen mukana kokoonpanossa. Mies vakuuttaa olevansa asian kanssa sinut.

”Mielestäni koko homma on lähinnä huvittava. Ihmiset kuvittelevat, että minun ja Jamesin pitäisi olla vihamiehiä – tyyliin, ’Hän vie työpaikkasi’. Mutta välillämme ei ole ollut mitään skismaa ja tämä lyhyt aika, jonka olemme viettäneet yhdessä, on ollut erittäin miellyttävää. Ja musiikillisesti se soundaa hyvältä, emme taistele samasta tilasta”, Schroeder toteaa.

”Billy oli alusta alkaen äärimmäisen avoin asioiden suhteen ja sanoi minun olevan osa [reunionia]. En hetkeäkään tuntenut asemaani uhatuksi.”

Lisää luettavaa