Miksi KK Downingia ei haluttu enää mukaan Judas Priestiin? Alkuperäinen basisti Ian Hill kertoo

27.6.2018 08:30

Kitaristi KK Downing sai metallimaailman pahanpäiväisesti tolaltaan, kun julkaisi kohutun tiedotteensa helmikuussa. Judas Priestin pitkäaikaisena kitaristina kunnostautunut ja yhtyeestä vuonna 2011 eronnut Downing kirjoitti ihmettelevänsä, miksi häntä ei pyydetty uudelleen bändiin, kun hänen entinen aisaparinsa Glenn Tipton joutui jättäytymään kiertueelta sivuun Parkinsonin taudin vuoksi. Sen sijaan Tiptonin paikan otti tuoreen Firepower-albumin tuottanut Andy Sneap.

Myöhemmin kävi ilmi, että Downingin bisnekset ovat menneet varsin huonosti viime aikoina, kun hänen perustamansa golf-lomakeskus asetettiin yrityssaneerauksen kautta myyntiin. Monet olettivat, että Priest-pesti olisi kiinnostanut Downingia rahan tarpeen vuoksi, mutta viime viikonloppuna Ranskassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa basisti Ian Hill kertoi uskovansa, että Downing lähinnä halusi tehdä jäynää.

”En aivan ymmärrä, mitä hän tarkoitti kommentillaan. Luulen, että hän vain halusi tehdä kepposen”, Hill sanoo.

”Hänen paikkansa bändissä on jo otettu, uusi kitaristi istuu tuossa (Richie Faulkner). On myös kulunut jo kaksi albumia Nostradamuksesta, jolla hän oli viimeksi mukana. Olisiko hän valmis soittamaan biisejä uudelta levyltä? Enpä usko. Lisäksi hänen pitäisi opetella Glenninkin osuudet. Kaikki nuo olivat syitä sille, miksi emme pyytäneet häntä takaisin.”

”Kaiken päälle hän on ollut eläkkeellä kahdeksan vuoden ajan. Hän ei ole tänä aikana astunut kertaakaan lavalle, ainakaan tietääkseni. Hän on tuskin huippukunnossa. Niinpä uskon, että hän vain halusi jäynäillä.”

Lisää luettavaa