Konflikti Judas Priestin ja ex-kitaristin välillä jatkuu: Rob Halford tuomitsee KK Downingin vihjailut ”tuhatprosenttisesti vääriksi”

28.2.2018 19:55

Uutisoimme eilen Judas Priestin ja bändistä vuonna 2011 eronneen KK Downingin välille syntyneestä riidasta. Nyt Rob Halford kuittaa pitkäaikaisen kitaristin väitteet tuottaja Andy Sneapin uudelle Priest-levylle soittamista kitararaidoista  tarpeettomina.

Kiista bändikavereiden kesken sai alkunsa, kun KK Downing esitti julkaisemassaan tiedotteessa tuohtumuksensa siitä, ettei häntä kysytty tuuraamaan Parkinsonin taudin etenemisen vuoksi sivuun jäävää Glenn Tiptonia. Downing myös esitti tiedotteessaan epäilyksen, ettei Priestin uudella Firepower-albumilla kuultavissa kitaraosuuksissa soittaisi Tipton, vaan albumin tuottanut Andy Sneap.

Ei kestänyt aikaakaan, kun Downingin syytökset kiirivät laulaja Rob Halfordin korviin. Halford vieraili jo saman päivän aikana Fox Sports 910 -radiokanavan haastattelussa ja ampui syytökset alas tuoreeltaan.

– Saan sanoa suurella ilolla sanoa, ettei Judas Priest ole koskaan aiemmin joutunut tällaisen julkisen kiistan keskelle. Ja siihen ansaan joutuminen on hyvin helppoa näin sosiaalisen median aikana, Halford totesi Blabbermouth-uutissivuston kirjaamassa haastattelussa.

Halford vertasi Downingin kommentteja ihmisten hetkellisestä tunteen palosta kirjoittamiin twiitteihin, esimerkiksi urheilutapahtumien yhteydessä. Hän kertoi ymmärtävänsä ihmisten tunteenpurkauksia hyvin, vaikka niillä onkin tapana seurata sanojaansa negatiivisella tavalla.

– Joten mitä tulee KK:n tämänpäiväiseen lausuntoon, niin suuri osa siitä oli minusta täysin tarpeetonta. Haluaisin tehdä selväksi, että vihjailu Andy Sneapin Glennin puolesta soittamista kitaraosuuksista Firepowerilla on tuhatprosenttisesti väärä, Halford linjaa.

– Olin Glennin kanssa kaikkien hänen kitaranauhoitustensa ajan ja hän teki todella, todella kovasti töitä. Kuvittele tämä tyyppi, joka sairastaa kymmenettä vuotta Parkinsonin tautia. En ole koskaan nähnyt mitään yhtä rohkeaa kuin sen, kuinka jokaisen kappaleen saaminen toimimaan oli hänelle haaste, mutta hän teki sen – jatkuvasti, päivä toisensa jälkeen, Halford kuvailee.

Halfordille Tiptonin työskentelyn näkeminen oli ”hyvin voimakas kokemus”. Downingin tiedotteen vihjaus Sneapin soittamista kitaroista iski Halfordiin henkilökohtaisesti pahaan paikkaan.

– Nyt olen saanut selventää ja tehdä kaikille ympäri maailman, internetin ja muuallekin selväksi, että kaikki mitä kuulette Glenniltä Firepower-levyllä on itse mahtavaa Glenn Tiptonia, Halford lähettää terveisinä kuulijoille.

Lisää luettavaa