Draamaa Judas Priestin ympärillä: entinen kitaristi KK Downing julkaisi kiukkuisen tiedotteen bändin tilanteesta

KK Downing Judas Priestin riveissä vuonna 2005.
Zach Petersen / Wikimedia Commons

Judas Priestin komeasti alkanut kevät alkaa saada ikäviä sivujuonteita. Maaliskuussa ilmestyvä Firepower-albumi vaikuttaa tähän mennessä julkaistujen kappaleiden valossa varsin lupaavalta, ja yhtyeen kiertuetta odotellaan Suomessakin innolla. Mutta kuten elämässä tavallisesti, kaikki ei mene tässäkään tapauksessa suunnitelmien mukaan.

Metallijättiläisen ikiaikainen kitaristi Glenn Tipton ilmoitti hiljattain jäävänsä sivuun tulevalta kiertueelta pahenevan Parkinsonin taudin vuoksi. Tämä herätti keskustelua paitsi orkesterin nykykunnosta ja mahdollisesta eläköitymisestä myös siitä, miten tulevan albumin kitaraosuudet on oikein tallennettu. Tiptopnin tilalle kiertueelle on palkattu Firepowerin tuottanut Andy Sneap ja on perusteltua olettaa, että Sneapin työskentelyä kuullaan myös levyllä.

Nyt Judas Priestin toinen ikoninen kitaristi, yhtyeestä vuonna 2011 eronnut KK Downing työntää lusikkansa kitaristisoppaan. Blabbermouth uutisoi Downingin tiedotteesta, jossa mies purkaa tuohtumustaan muun muassa siitä, ettei häntä pyydetty paikkaamaan Tiptonia tulevalla kiertueella.

”Minun on surukseni todettava, että olen järkyttynyt ja hämmentynyt siitä, ettei minuun otettu yhteyttä, josko olisin halunnut astua alkuperäiseen rooliini Judas Priestin kitaristiksi. Ei ole tärkeää, olisinko suostunut vai en, mutta tällaisen tilanteen mahdollisuus ei koskaan juolahtanut mieleeni kun erosin – vaikka minäkin olen edelleen virallisesti ja lain mukaan Judas Priestin jäsen”, Downing kirjoittaa.

”Joka tapauksessa tiedän nyt selvemmin kuin koskaan, että tein oikein, kun lähdin yhtyeestä silloin kun lähdin. Näyttää siltä, että useampi kuin yksi jäsen ei arvosta bändin ja sen valtavan perinnön eteen käyttämääni aikaa. Toivon fanien takia vilpittömästi, ettei sivuuttamispäätökseni johtunut rahasta.”

Downing kehuu viestissään Andy Sneapia ja toivoo, että yleisö lähtee joka tapauksessa bändin keikoille. Katkera maku tekstistä kuitenkin jää, mikä on varsin surullista tällaisen instituution yhteydessä.

Hyvinkään Rockfestissä sitten näkee, millaisessa kunnossa se Priest nykymallissaan on. Orkesteri esiintyy tapahtumassa 7. kesäkuuta.