KK Downing vaikeuksissa: entisen kitaristin liikeidea karahti kiville, ja nyt hänen elämäntyönsä Judas Priestissä on myynnissä

18.5.2018 09:14

Tämän uutisen lukeminen Billboardista herätti hienoista levottomuutta. Ilmeisesti Judas Priestin pitkäaikaisena kitaristina suuruuteen kohonnut KK Downing on ajautunut sen mittaiseen rahapulaan, että miehelle etsitään rahoitusta keinoja kaihtamatta. Downingin osuus 130 Judas Priest -kappaleen oikeuksista on nimittäin asetettu myyntiin.

Downing haaveili luksusluokan golf-lomakeskuksesta, mutta projektin ongelmat paisuivat viime vuonna sellaisiksi, että firma joutui yrityssaneeraukseen. Tämän seurauksena Englannin Shropshiressä sijaitseva keskus asetettiin myyntiin. Se ei kuitenkaan vielä riittänyt, vaan myyntiin on nyt asetettu Downingin osuus muun muassa sellaisista heavy metalin ikivihreistä kuin Breaking the Law ja Living After Midnight.

Kappaleiden tekijänoikeuksien arvon uskotaan olevan 280 000–345 000 euroa vuodessa. Melko sydäntäsärkevää kuultavaa tällainen. Toivoa sopii, että oikeudet päätyisivät esimerkiksi Judas Priestin muille jäsenille jonkun jättiyrtyksen tai vaikka, öö, Gene Simmonsin sijaan.

Lisää luettavaa