Miksi KK Downingia ei pyydetty Glenn Tiptonin paikalle takaisin Judas Priestiin? Basisti Ian Hill ottaa kantaa jupakkaan

Judas Priestin vuonna 2011 jättänyt KK Downing sai aikaan kelpo polemiikin, kun mies kommentoi viikko sitten entisen yhtyeensä tilannetta. Priestin ikiaikainen luottokitaristi Glenn Tipton jää pois bändin tulevalta kiertueelta pahenevan Parkinsonin taudin vuoksi, ja Downing ihmetteli, miksei häntä pyydetty takaisin orkesteriin. ”Olen shokissa ja ällistynyt”, Downing kirjoitti tiedotteessaan.

Vähän ällistyneitä tuntuvat olevan Priestin nykyjäsenetkin. Downing lähti orkesterista aikanaan omalla päätöksellään, ja Rob Halford kuvaili viime viikolla kitaristin päivittelyä ”täysin tarpeettomaksi”. Nyt basisti Ian Hillkin puhui aiheesta tilanteeseen saksalaisen Metal Wani -median haastattelussa. Haastattelun voi kuunnella täällä.

”En oikein ymmärrä Kenin puheita, jos täysin rehellisiä ollaan. Hän erosi bändistä seitsemän vuotta sitten ja teki aikanaan varsin selväksi, ettei hän halua palata”, Hill sanoo haastattelussa.

”Olen ennemmin yllättynyt siitä, kun hän sanoo olevansa yllättynyt, ettei häntä kysytty mukaan. Ajattelimme, että hän olisi ollut pikemminkin hämmästynyt siitä, jos olisimme kysyneet häntä takaisin. En nyt oikein tiedä. Se on vähän kuin pelinrakentaja eroaisi joukkueesta ja pestaisit uuden kaverin hänen tilalleen. Kun joitain vuosia myöhemmin joku loukkaantuu, et sinä kysele sen entisen tyypin perään vaan löydät jonkun uuden. Minusta tässä on kysymys ihan samasta asiasta.”

Tiptonin tilalla kiertueella soittaa tulevan Firepower-albumin tuottanut Andy Sneap. Suomeen Priestin on tarkoitus saapua 7. kesäkuuta, kun bändi on buukattu konsertoimaan Hyvinkään Rockfestissä.