Miksi Ritchie Blackmoren keikalla ei kuultu encorea? Kitaristin Facebook-sivuilla lähetetään kyselijöille happamia terveisiä

Wikimedia Commons

Ritchie Blackmore esiintyi nykymallisen Rainbow-kokoonpanonsa kanssa Helsingin Hartwall-areenalla viime perjantaina. Kuten verkkokeskusteluja seuranneet ovat varmaan huomanneet, bändi vetäytyi lavalta ilman encoreja. Tämä aiheutti monissa katsojissa närää, kun vaihtelevalla menestyksellä sujunut show päättyi ilman, että bändi olisi esittänyt esimerkiksi Deep Purple -hittejä Smoke on the Water ja Black Night.

Asia on nostettu esille myös Blackmoren Facebook-sivuilla, ja ilmeisesti sivun ylläpitäjä on ollut jokseenkin ärsyyntynyt kyselyistä. FB:ssä on näkynyt kuvakaappauksia, joissa ihmetellään, miksi keskusteluketjusta on poistettu kriittisiä viestejä. Eilen sivun admin sitten kirjoitti jokseenkin passiivis-aggressiivisen viestin arvostelijoille.

”Kiitos kaikille helsinkiläisille faneille, jotka nauttivat mielettömästä show’sta, jossa toiselta puolelta maailmaa pelkästään teitä varten lentänyt yhtye esitti upeita kappaleita 40 vuoden ajalta”, viestissä sanotaan.

”Kourallinen ihmisiä ei oikeasti ymmärrä, että jos bändi lähtee lavalta ja palaa sinne moneen kertaan, siinä vain menetetään arvokasta soittoaikaa. Tämä yhtye päätti sen sijaan käyttää kaksi tuntia siihen, että kaikki suosikkikappaleenne soitettiin läpi keskeytyksettä. Ajatelkaa sitä, ennen kuin puhutte roskaa. Ja jos ette vieläkään ymmärrä tätä valintaa, älkää käyttäkö tätä foorumia kovaa työtä tekevän, upean bändin mollaamiseen. He eivät ansaitse sitä.”

Vähän erikoisen maunhan tuo viesti jättää, kun ottaa huomioon, että yleisö nimenomaan ei kuullut paria tunnetuinta Blackmore-hittia jotka kuitenkin kahdella aikaisemmalla keikalla soitettiin. No, näin tämä nyt meni tällä kertaa. Alkuperäinen viestiketju vielä alapuolella: