Miksi Robert Plant ei innostu Led Zeppelinin paluusta? Laulaja kommentoi aihetta haastattelussa

19.8.2022 11:20

Vanhojen aikojen suuret bändit ovat tehneet yksi kerrallaan paluun, mutta yksi pysyy poissa: Led Zeppeliniä ei ole nähty soittohommissa sitten vuoden 2007. Tuolloin yhtye palasi vielä kerran lavalle musiikkimoguli Ahmet Ertegunin muistokonsertissa, mutta vaikka orkesterille on ehdotettu kunnioitettavia palkkioita reunion-kiertueesta, ei keikkoja ole näkynyt yhtään enempää.

Ilmeisesti paluun esteenä seisoo käytännössä laulaja Robert Plant. Jimmy Page ja John Paul Jones olisivat tiettävästi kiinnostuneita palaamaan vanhojen biisien äärelle, mutta Plantia ei homma voisi vähempää kiinnostaa. Laulaja poistui vuoden 2007 areenakeikaltakin saman tien, kun muut vasta käynnistelivät komeita backstage-juhlia.

Nyt Plant kommentoi aihetta Los Angeles Timesin haastattelussa. Plantia ja Alison Kraussia haastateltiin lehteen kaksikon yhteisten levyjen tiimoilta, ja kuinka ollakaan, myös Zeppelin tuli puheeksi.

Plant vakuuttaa, ettei kysymys ole siitä, etteikö hän pystyisi laulamaan 73-vuotiaanakin vanhoja hittejä riittävän hyvin. Kysymys on vain siitä, että muut projektit kiinnostavat enemmän.

”Se falsettilaulu, jonka kehitin vuonna 1968, kantoi minua kunnes väsyin siihen. Ajan mittaan sellainen liioiteltu laulutyyli muuttui ja lähti uusiin suuntiin”, Plant sanoo.

”Mutta itse asiassa esiinnyin Islannin Reykjavikissa kolmisen vuotta sitten, juuri ennen pandemiaa. Oli keskikesä ja soitimme eräällä musiikkifestivaalilla, ja sanoin bändilleni, että vedetään Immigrant Song. He eivät olleet koskaan soittaneet sitä. Pistimme kappaleen kuitenkin käyntiin, ja bäng – sieltä se tuli. Ajattelin, että enpä olisi uskonut, että pystyn edelleen moiseen.”

Kun toimittaja tuumasi, että yleisö varmasti haluaisi kuulla vastaavaa enemmänkin, Plant torjui ajatuksen oitis.

”Että palaisin siihen juttuun massiivisten suosionosoitusten toivossa – se ei oikein tarjoa minulle niitä ärsykkeitä, mitä kaipaan”, Plant sanoo.

”Tiedän, että sukupolvestani löytyy muusikoita, jotka eivät halua vain pysytellä kotona, joten he lähtevät tien päälle soittamaan. Jos he nauttivat siitä ja se on jotain sellaista, mikä auttaa heitä kuluttamaan aikaa, niin sehän on sitten heidän asiansa.”

Plantilla kyllä riittää muuten lauluhommia. Hänen ja Kraussin toinen yhteinen levy Raise the Roof julkaistiin viime vuonna, ja albumi on kerännyt runsaasti kehuja musiikkimediassa läpi maailman. Kannattaa ottaa haltuun, jos ei ole jo, Soundin arviossakin tuotos nappasi täydet viisi tähteä!

Lisää luettavaa