Millä mallilla King Diamondin ja Mercyful Faten paluulevyt ovat? Tanskalaislaulaja lupailee karmeuksia ja vanhan liiton meininkiä

Kummallakin levyllä palataan niin sanotusti perusasioiden pariin.
20.7.2023 20:37

King Diamond vieraili hiljattain Slipknotin Shawn ”Clown” Crahanin isännöimässä The Electric Theater with Clown -ohjelmassa. Tanskalaislaulaja kertoi haastattelussa, mitä Mercyful Faten ja King Diamondin odotetuille paluulevyille kuuluu. Solistin edellinen sooloalbumi Give Me Your Soul… Please ilmestyi vuonna 2007, Mercyful Faten viimeinen levy 9 puolestaan 1999.

”Tällä hetkellä työn alla on paljon. Kirjoitan musiikkia Hankin [Shermann] kanssa Mercyful Fatelle ja sekä itsekseni että Andyn [LaRocque] kanssa King Diamondille. King Diamond -albumi on nimeltään The Institute, ja se on ensimmäinen kahdesta osasta. Koko tarinaan kuuluu kaksi täysimittaista levyä. Kuten nimi kertoo, se tulee olemaan karmivaa ja kummallista. Mercyful Faten levylläkin on jo nimi, mutta en kerro sitä vielä tässä vaiheessa. Myös kansikuva on jo valmiina. Se on todella asiallista, kunnon tavaraa ja paluu perusasioiden pariin”, laulaja kertoo.

”Mitä tulee lauluosuuksiin, etenkin King Diamondin levyllä palaamme vanhaan tyyliin. Sama Mercyn kohdalla – siitä tulee todella perinteistä. Hank tekee biisejä hyvin samaan malliin kuin ennen vanhaan, ja on hienoa huomata, että olemme jälleen onnistuneet vangitsemaan sen tyylin.”

King kertoo olevansa varma, että kumpikin albumi on valmis siihen mennessä kun bändit lähtevät seuraavan kerran kiertueelle. King Diamondin tulevalta, pitkään työstetyltä albumilta on julkaistu tähän mennessä yksi single, Masquerade of Madness marraskuussa 2019. Mercyful Faten levyltä ei ole saatu vielä virallisia singlejä, mutta yhtye esitti viime vuoden keikoillaan The Jackal of Salzburg -nimistä jokseenkin keskeneräistä rallia, jonka voi kuunnella vaikkapa tästä.

Koko tunnin mittainen haastattelu on kuunneltavissa alta.

Lisää luettavaa