Millainen rumpali Dave Grohl oli 16-vuotiaana? Ainakin intoa riitti kuin pienessä kylässä, demoäänite osoittaa

Dave Grohl Nirvanan riveissä 1990-luvun alussa.
AOP

Tapahtuipa vuonna 1985, että yhtye nimeltä Mission Impossible hakeutui äänityslaitteiden äärelle ja taltioi tanakan, alle kaksi minuuttia pitkän kappaleen nimeltä Now I’m Alone. Nuorten miesten punkbändi oli alituisten muutosten keskellä: yhtye oli alun perin nimeltään Freak Baby, mutta kun bändin basisti erotettiin kokoonpanosta, se vaihtoi samalla nimensä. Myös orkesterin kokoonpano muuttui, kun aiemmin kitaraa soittanut Dave Grohl siirtyi rumpupatteriston taakse.

Mission Impossible ei ollut maailman pitkäikäisin bändi. Vielä kertaalleen nimensä vaihdettuaan se lopetti vielä samana vuonna kuin Now I’m Alone äänitettiin. Osa miehistöstä pysyi yhdessä ja muodosti uuden yhtyeen nimeltä Dain Bramage, mutta kaksi vuotta myöhemmin sekin hajosi Grohlin liityttyä Screamiin. Tämä bändi ajautui vaikeuksiin pari vuotta myöhemmin, ja sitten Grohl saikin vinkin, että tyypit nimeltä Kurt Cobain ja Krist Novoselic etsivät Nirvana-yhtyeeseensä rumpalia. Ja kas, loppu on historiaa.

Palataan kuitenkin vielä siihen Mission Impossibleen ja Now I’m Alone -äänitteeseen. Salad Days: A Decade of Punk in Washington, D.C. -dokumentin soundtrackilla julkaistiin myös tämä tallenne, ja kun biisi on ladattu nyt myös Soundcloudiin, voi koko maailma kuunnella, millainen muusikko Dave Grohl oli 16-vuotiaana nuorukaisena. Pistä biisi alta soimaan – eipä ole ainakaan autotuneja tai jälkieditointeja pahemmin noissa sessioissa harrastettu. Mikä tarkkuudessa puuttuu, se innolla korvataan!