Millaiset ovat Kerry Kingin ja Tom Arayan välit Slayerin jälkeen? Eivät kovin hyvät, ilmeisesti

5.2.2024 11:16

Kuten aiemmin aamulla uutisoitiin, Kerry King esitteli viimein maailmalle uuden yhtyeensä sekä ensimmäisen singlen tulevalta levyltään. King antoi samaan hengenvetoon Rolling Stonelle pitkän haastattelun, ja tämä onkin huomattavan kiinnostavaa kamaa kaikille Slayerin ystäville. Huomionarvoisia tarinoita riittää monestakin asiasta, mutta erityisesti silmään pistää Kingin puhe entisestä bänditoveristaan Tom Arayasta.

Jutussa nimittäin kerrotaan, että kun Slayer sai jäähyväiskiertueensa päätökseen vuonna 2019, King ja Araya eivät ole sen koommin vaihtaneet sanaakaan. Eivät henkilökohtaisesti, eivät tekstiviestillä, eivät sähköpostilla. Eivätkä ilmeisesti aio ihan heti vaihtaakaan.

”Olen keskustellut kaikkien muiden bändin tyyppien kanssa puhelimessa, viestitse tai sähköpostitse”, King lisää. ”Jos Tom ottaisi yhteyttä, varmaan vastaisin. Tai se riippuu siitä, miksi hän ottaisi yhteyttä, mutta en ainakaan toivo hänen kuolevan aivan juuri nyt.”

King sanoo olleensa aina eri aaltopituudella Arayan kanssa.

”Se on vähän niin, että jos minä haluan suklaapirtelön, hän haluaa vaniljan. Jos meiltä kysytään, minkä värinen taivas on, minä vastaan että sininen ja hän että valkoinen. Mitä enemmän aikaa kului, sitä enemmän tämä korostui”, King sanoo.

”Aionko joskus hengailla Tomin kanssa? Hän pitää tequilasta kuten minäkin, joten varmaan voisin ottaa hänen kanssaan ryypyn, ja sitten lähtisimme taas eri teille. En aio viettää hänen kanssaan sen enempää akaa, koska olemme keskenämme hyvin erilaisia ihmisiä. Yhdessä teimme hienoa musiikkia ja soitimme kovia keikkoja.”

Kingin puheista saa myös sen käsityksen, ettei Araya ollut kovin innokkaasti mukana Slayerin toiminnassa 1990-luvun alun jälkeen. Kitaristi kehuu sooloalbuminsa laulajaa Mark Oseguedaa ja sanoo samaan hengenvetoon, että Tom Arayan into Slayer-äänityksiin oli ajan mittaan hyvin vaihtelevaa. Vielä erikoisempaa on, mitä King kertoo Arayan basso-osuuksista.

”Olin yllättunyt, että otit bändiisi toisen kitaristin. Luulin, että soittaisit kaikki kitara- ja basso-osuudet itse”, Rolling Stonen toimittaja toteaa.

”Olen tehnyt niinkin. En tällä projektilla, mutta 1990-luvun alun jälkeen olen soittanut kaikki rytmikitarat ja bassoraidat [Slayerin levyille]”, King vastaa ja lisää kryptisesti: ”I’ve always done bass because my guy really didn’t”.

King kuitenkin painottaa kunnioittavansa Arayan panosta Slayerin toimintaan. Sen sijaan Dave Lombardosta Kingillä ei ole mitään hyvää sanottavaa.

”Hän on kuollut minulle”, King sanoo ykskantaan.

Kolkon ja surullisenkin kuuloinen kommentti. Minkäs teet.

Lisää luettavaa