”Minulla on siitä tarkka muistikuva” – Kirk Hammett paljasti, mistä Enter Sandmanin riffi sai inspiraationsa

Kirk Hammett diggaili Soundgardenia jo ennen bändin suursuosiota.

Radiokanava 98.5 The Sports Hubin Toucher & Rich -ohjelman haastattelussa vieraillut Metallica-kitaristi Kirk Hammett palasi muistoissaan hetkeksi 1980–90-lukujen taitteeseen ja kertoi, miten suuren & mahtavan Enter Sandmanin riffi alkujaan kehittyi.

Hammett kertoi, että riffi sai innoituksensa varsin selkeästä osoitteesta: Soundgardenilta. Ja vielä täsmällisemmin yhtyeen Louder Than Love -albumista.

”Minulla on siitä tarkka muistikuva. Se oli jotain kello kolme aamuyöllä. Olin juuri kuunnellut Louder Than Lovea, Soundgardenin kakkoslevyä. Soundgarden oli vielä tuolloin aika pitkälti underground-yhtye. Rakastan sitä albumia, ja kun kuuntelin sitä, nappasin inspiroituneena kitarani ja keksin sen riffin”, Hammett kertoo.

”Se tuntui saman tien siistiltä riffiltä. Tunnistat hyvän riffin siitä, kun soitat sitä ja siinä on saman tien groovea. Joten joo, se tuntui aika hyvältä. Siinä on hyvä tatsi, hyvä soundi, hyvä yhdistelmä nuotteja.”

Lopullisen muotonsa riffi sai hivenen myöhemmin, kun Hammett esitteli pätkän Lars Ulrichille.

”Kun Ulrich kuuli riffin, hän kehotti minua toistamaan sen ensimmäisen osan neljä kertaa. Tein niin, ja hän sanoi, että sehän on siinä.”

Ja loppu, kuten sanotaan, on historiaa.