”Minun piti lakata olemasta itsekäs” – Mastodon-kitaristi puhuu avoimesti päihdeongelmastaan

Bill Kelliher oli lähellä kuolla haimatulehdukseen liiallisen alkoholinkäytön vuoksi.

Mastodonin Bill Kelliher Roskildessa vuonna 2011.

Mastodonin Bill kelliher kertoo Atlanta Business Chroniclen haastattelussa avoimesti alkoholiongelmastaan, joka oli lähellä viedä kitaristin ennenaikaiseen hautaan. Vakava sairastuminen ei ollut Kelliherin ainoa syy lopettaa juominen.

– Tajusin, että muut alkoivat kärsiä itseni ylenpalttisesta hemmottelusta ja minun piti lakata olemasta itsekäs. Olin Lontoossa joskus vuonna 2008 tai 2009 ja sairastuin haimatulehdukseen, joka oli täysin usean vuoden liiallisen juopottelun seurausta ja se herätti minut, Kelliher sanoo.

– Kuten moni muukin, minä tulen melko alkoholistisesta perheestä ja päätin, että minun pitää saada hillittyä itseni. Vaimoni pysyi tukenani, vaikka juomiseni vahingoitti myös häntä. Enkä halua lapseni näkevän isäänsä juoppona ja onneksi he eivät ole koskaan nähneet minua humalassa, Kelliher sanoo.

Kelliherin mukaan täytyy vain löytää asioita, joista olla kiitollinen ja joiden vuoksi lopettaa juominen tai muiden päihteiden käyttö. Hän itse on kiitollinen kaikista hetkistä, jotka hän on saanut olla elossa ja siitä, mitä hän saa tehdä työkseen. Hän myös kiittää vaimoaan ja lapsiaan.

– Et saa ajatella vain itseäsi vaan myös niitä ihmisiä, jotka ovat ympärilläsi ja välittävät ja rakastavat. Eivät he halua katsoa sivusta, miten tuhoat elämäsi alkoholin tai huumeiden takia.