Mirka Rantanen kasasi soololevystään varsinaisen sirkuksen – kovia nimiä mukana, ensinäytössä uusi video

26.5.2021 10:48

Rumpaliveteraani Mirka Rantanen päätti pistää tosissaan hösseliksi. Melodisen hard rockin nimeen vannova muusikko perusti Circus of Rock -projektin tanakkaa rokettirollia esittämään, ja mukaan pestattiin varsin kovia nimiä sekä Suomesta että ulkomailta. Kokoonpanon esikoisalbumi Come One, Come All julkaistaan 6. elokuuta, ja levyllä vierailevat muun muassa Marco Hietala, Elize Ryd ja Kimmo Blom.

“Halusin tehdä levyn, jonka takana pystyn seisomaan sataprosenttisesti. Tarkoitus oli yksinkertaisesti pitää hauskaa ihailemieni muusikoiden kanssa ja soittaa yhdessä loistavia biisejä”, Rantanen sanoo tiedotteessa.

“Albumi oli sävelletty sekä demotettu viime kesän loppuun mennessä, ja äänitin rumpuosuuteni levylle syksyllä 2020. Tämän jälkeen muut muusikot äänittivät omat osuutensa eri studioissa tai kotonaan loppuvuoden aikana. Albumilla kuullaan lähes neljääkymmentä eri soittajaa, joten homman pitäminen kasassa oli melkoinen urakka.”

Soundissa saa nyt ensi-iltansa Desperate Cry -biisiin tehty video. Kappaleen laulajana toimii muun muassa Axel Rudi Pellin yhtyeestä tuttu Johnny Gioel. Katso pätkä ylempää.

Desperate Cry oli ensimmäinen albumille sävelletty kappale. Biisin kirjoitti vanha ystäväni, kitaristi Ade Manninen, ja heti kappaleen kuultuani tiesin, että Johnnyn pitäisi laulaa se. Kappale on kuin tehty Johnnyn äänelle!” Rantanen sanoo ja jatkaa:

“Ade menehtyi syöpään toukokuun alussa eikä päässyt todistamaan kappaleensa tai tämän levyn ilmestymistä. Jouduimme myös käyttämään aiemmin kuvatulla videolla ’stunttikitaristia’ kun Aden kunto ei antanut myöten osallistua kuvauksiin. Ade tulee kuitenkin aina olemaan muistoissamme, ja hänet on ikuistettu näille kappaleille. Desperate Cry kertoo parisuhteen päättymisestä ja tämän mukana tulevasta kivusta, mutta Aden kuolema antoi kyllä biisille ihan uuden merkityksen, ainakin minulle.”

Mirka Rantanen on toiminut jo yli 30 vuoden ajan suomalaisella hard rock -kentällä. Hän on soittanut yli neljälläkymmenellä albumilla muun muassa King Companyn, Raskasta Joulua -projektin, Kotipellon, Warmenin, Northern Kingsin sekä Revolution Renaissancen kanssa. Rantanen on myös Hevisaurus-ilmiön isä.

Lisää luettavaa