Missä on Fieldy? Korn-kitaristit antoivat päivityksen basistinsa tilanteesta – ”Kaipaamme häntä”

EPA / BALAZS MOHAI / AOP

Basisti on tällä hetkellä poissa bändin keikkavahvuudesta.

Nu metal -suuruus Kornin perustajajäseniin kuuluva basisti Reginald ”Fieldy” Arvizu ilmoitti viime kesäkuussa astuvansa bändistä syrjään henkilökohtaisiin syihin vedoten. Basisti kertoi yhtyeen julkaisemassa tiedotteessa vanhojen ”pahojen tapojen” nostaneen taas päätään ja hän ottaa nyt aikaa parantuakseen.

Viikko sitten yhtye julkaisi uuden singlen Start The Healing ja tiedotti samalla julkaisevansa uuden Requiem-pitkäsoittonsa ensi vuoden helmikuussa. Start The Healing -kappaleen kylkeen tehdyllä musiikkivideolla ei nähty Fieldyä, mikä aiheutti luonnollisesti hämmennystä ja kysymyksiä basistin tilanteesta.

Korn-kitaristit James ”Munky” Shaffer ja Brian ”Head” Welch antoivatkin tilannepäivityksen tuoreessa Loudwiren haastattelussa ja vahvistivat, että Fieldyn soittoa kuullaan uudella levyllä ja hän oli mukana myös biisien sävellysvaiheessa. Fieldy on siis toistaiseksi poissa ainoastaan bändin keikkavahvuudesta.

”Juuri nyt [Fieldy] selvittää, mikä tekee hänet onnelliseksi ja mitä hän haluaa elämällään. Se lienee paras tapa muotoilla asia. Ja myös varmistaa, että hän on henkisesti kunnossa, koska jos ei ole, tulet tekemään huonoja valintoja”, Munky kommentoi aihetta.

”Minä olen hyvä esimerkki. Minulla oli vuosia omat haasteeni, mutta heti kun sain selvyyttä, elämästä tuli paljon helpommin hallittavaa. Me siis annamme hänelle aikaa vailla mitään paneita rauhassa miettiä, mitä hän haluaa tehdä, koska me pystymme kyllä yhä työskentelemään ja keikkailemaan. Mutta kaipaamme häntä kovasti. Rakastamme häntä ja haluamme, että hän on kunnossa.”

Munkyn mukaan Start The Healing oli vallitsevassa tilanteessa juuri sopiva valinta ensimmäiseksi singlelohkaisuksi niin Fieldyä ajatellen kuin yleismaailmallisesti.

”Jokainen tarvitsee paranemista juuri nyt, oli kyse sitten henkisestä tai fyysisestä terveydestä. Emmekä mekään tästä enää nuorru.”

Korn saapuu kesällä 2022 Suomeen ja esiintyy sekä Seinäjoen Provinssissa että Helsingin Tuskassa. Syksyn kiertueella korvaavana keikkabasistina toimi Suicidal Tendenciesin Ra Díaz, mutta nähdäänkö miestä Suomessa kesällä, ei ole vielä tässä vaiheessa selvillä.