Mitä Kurt Cobain mahtaisi tuumata Foo Fightersista? Dave Grohl sanoo, ettei jaksa moisella spekuloinnilla enää päätään vaivata

Perjantaina uuden Medicine at Midnight -albuminsa julkaisseen Foo Fightersin nokkamies Dave Grohl on joutunut vuosien varrella spekuloimaan, mitä edesmennyt Nirvana-toveri Kurt Cobain olisi mahtanut ajatella kulloisestakin uudesta levystä tai yhtyeestä ylipäätään. Vieläkö mies jaksaa moisella ajatusleikillä päätään vaivata?

”En – ja kerronpa miksi! Se on jotain, jolla minua on arvioitu viimeiset 25 vitun vuotta, ja täytyy ymmärtää heti kättelyssä, että se on vaarallista”, Grohl toteaa NME:lle. ”Et voi luoda tai arvioida mitään jonkun muun standardeilla.”

Ihmisten ajatukset ja reaktiot huolettivat Grohlia kuitenkin vielä Foo Fightersin alkutaipaleella. Mies tunnustaa olleensa tuolloin hyvinkin huolissaan mahdollisesta negatiivisesta palautteesta.

”Pidin pikku projektini salaisuutena pitkään, ennen kuin siitä muodostui bändi, ja yksi siihen oli pelko siitä, että ihmiset tuomitsisivat sen”, Grohl sanoo. ”En tuntenut oloani tarpeeksi mukavaksi jakaakseni tekemisiäni, sillä ne olivat minun. Oli turvallista pitää ne vain itselläni, joten yksi syistä aloittaa tämä bändi oli siirtyä eteenpäin menneistä. Bändi edustaa elämän jatkumista, sillä en halunnut olla siinä jamassa ikuisesti. Olisin tukehtunut.”

Mies kertoo nykyisin antavansa arvoa lähinnä yhtyetovereidensa ja tuottaja Greg Kurstinin mielipiteille – eikä sitten oikeastaan muille.

”Siinä se. Siinä kaikki”, mies toteaa. ”Jos joku tulee ja sanoo, että ’Tämä on ihan vitun paskaa’, oli se sitten joku Youtube-jannu tai vaikka [ex-Oasis-pomo] Noel Gallagher, sillä ei ole minuun vaikutusta, koska en ole tehnyt sitä heille.”

Alla yhtyeen uunituore No Son of Mine -video.