Mitä mahtaa kuulua Geezer Butlerille? – Black Sabbath -basisti paljastaa omaavansa hirvittävän määrän uusia riffejä ja etsivänsä kitaristia

Geezer Butlerilla riittää riffejä. Toivottavasti saisimme näitä jossain vaiheessa tulevaisuutta myös kuultavaksemme.

Rolling Stone kyseli Black Sabbath -orkesterin jäsenten kuulumisia ja tunnelmia yhtyeen helmikuussa päättyneen The End -kiertueen jäljiltä. Laulaja Ozzy Osbourne lyöttäytyi takaisin yhteen kitaristi Zakk Wylden kanssa ja ilmoitti vastikään suuntaavansa Suomenkin kohdalla stopin tekevälle viimeiselle soolokiertueelleen. Kitaristi Tony Iommilla on puolestaan riittänyt puuhaa Sabbathin The End -konserttielokuvan ja -dvd:n parissa.

Myös basisti Geezer Butler on pitänyt itsensä ilmeisen kiireisenä, sillä muuttopuuhien ohessa mies on ehtinyt kehittelemään uusia riffejäkin varsin vaikuttavia määriä.

”Noin 120 riffiä on kasassa ja minun tulisi vain etsiä kitaristi, jonka kanssa käydä niitä läpi”, Butler paljastaa. Heavy metalin pioneeriyhtyeen asettaminen lopullisesti telakalle ei ole ollut varmastikaan helppo pala livetilanteessa viihtyvälle muusikolle nieltäväksi, sillä kuten mies itse tokaisee: ”Mikäli se olisi minusta kiinni, rundaisimme edelleen.”

Vähemmän yllättäen Butler on avoin Sabbathin yksittäiskeikoille, mikäli moiset joskus tulevaisuudessa sattuisivat ajankohtaisiksi tulemaan. ”Rajoitimme sen [jäähyväiskiertueen] 81:een keikkaan Tonyn sairauden takia. Itse olisin jatkanut sitä loputtomiin, mikäli vain mahdollista. Jos yksittäiskeikka järjestettäisiin, olisin toki mukana. Muutoin olen kuitenkin tyytyväinen nykytilanteeseen.”