Geezer Butlerin mukaan Black Sabbathilla oli hetken aikaa kehitteillä varsin kiintoisa albumiprojekti 13-paluulevyn jatkeeksi

6.4.2017 07:00

Miltä kuulostaisi, jos Black Sabbath ryhtyisi jamittelemaan ehtaa bluesia? Mikäli tähdet olisivat olleet eri asennossa, tähän kysymykseen olisi saatettu saada vastaus vuonna 2013 julkaistun 13-albumin jälkimainingeissa. Basisti Geezer Butler nimittäin kertoo, että orkesteri suunnitteli blueslevyn tekemistä, mutta luopui lopulta suunnitelmista. Asiasta kerrotaan Music Radarin haastattelussa.

13-levyn seuraajan piti olla blueslevy, mutta kiertue tuli siihen tielle. Meillä olisi kestänyt kaksi tai kolme vuotta saada se kunnolla valmiiksi ja ajattelimme, ettemme ole ehkä kaikki enää täällä silloin, joten on parempi vain tehdä viimeinen kiertue ja ehkä palata bluesin äärelle myöhemmin”, Butler sanoo.

Sabbath viimeisteli jäähyväiskiertueensa kotikaupungissaan Birminghamissa helmikuussa. Kun yhtye kävi Suomessa viime kesänä, Timo Isoaho kertoi kuvareportaasissaan Opethin Mikael Åkerfeldtinkin myhäilleen katsomossa tyytyväisenä. ”Kovempihan tämä on kuin joskus muinoin. Olen kieltämättä joskus nähnyt paljon huonomminkin vetävän Black Sabbathin”, Opeth-johtaja kuvaili näkemäänsä. Lue koko artikkeli tästä.

Lisää luettavaa