Mitä Paleface sanoisi 20 vuoden takaiselle itselleen nyt? – ”Ei ehkä tarttis niin lesona olla”, tuumaa räppäri arkistoklipin äärellä

Arkistojen kätköistä kaivettu video on kuvattu Palefacen debyyttilevyn julkaisun aikoihin.
7.5.2021 11:44

Palefacen esikoispitkäsoitto The Pale Ontologist ilmestyi maaliskuussa 2001 eli sen julkaisusta tuli tänä keväänä täyteen pyöreät 20 vuotta. Tuolloin Tampereella asunut 22-vuotias Paleface eli Karri Miettinen esitteli tekemisiään, opiskelijaluukkuaan sekä legendaarista Pispalan Pulteria kameraryhmälle ja nyt tuo dokumenttipätkä on kaivettu esiin arkistojen kätköistä ja ladattu katseltavaksi Youtubeen.

Soundi näytti videon myös räppärille itselleen ja Miettinen toteaa kyllä tunnistavansa itsensä tuosta 20 vuotta vanhasta pätkästä.

”Aika takki aukihan sitä tohon aikaan painettiin. Maailma oli auki ja näyttäisi olleen hyvinkin itsevarma olo omista tekemisistä, mutta niin nuorella miehellä onneks kuuluukin olla. Aika tavalla nöyryyttä ja takakenoa onneks tullu noista vuosista. Vähän huvitti toi Rinkeby-vertaus. Heh. Etenkin nyt kun Tukholman lähiöissä on niin hevi meno. Peltolammihan on oikeesti todella kesy mesta. Kai se oli jonkinlaista huumoria, mikä varmaan menee valtaosalta jengiä ihan ohi”, Paleface kommentoi.

”Jos tapaisin ton nuoren miehen nyt, toppuuttelisin vähän, että ei ehkä tarttis niin lesona olla, mutta kyllä mä jo sillon räpätä osasin, kuten alun studioklipit osoittaa. Jännä, että tossa on myös Helsinki-Shangri-La -Palefacen prototyyppi selkeesti nähtävissä Pispalan Pulterissa. Ja solidaarisuutta oli näemmä jo silloin päähänpotkituille. Nyky-minä kehottaisi tosin miestä viemään koiransa kotiin pois sateesta.”

Lisää luettavaa