Mitä siellä vuonoilla oikein touhutaan? Immortal aktivoituu ilman keulakuvaansa?

Onko nyt aprillipäivä? Käsittääkseni ei.

Niin, onhan näitä slade kakkosia, oliver/dawson saxoneita ja phil lewis’ L.A. gunseja nähty, mutta pitääkö tämäkin nähdä: siis Immortal ilman Abbathia (oikealta nimeltään Olve Eikemo)?

Nyt on nimittäin niin, että kesällä Tuska-festivaalilla ensimmäisen keikkansa uuden Abbath-yhtyeensä kanssa tehnyt bergeniläismuusikkohan yritti saada Immortalin nimen oikeudet itselleen – siinä kuitenkaan onnistumatta. Siis vaikka Abbath on yhtyeen perustajäsen ja pääasiallinen biisinkirjoittaja.

Aikoinaan kitaraa Immortalissa soittanut, mutta jo viime vuosituhannen puolella käsivamman vuoksi soittamisen lopettanut Demonaz (Harald Nævdal) ja rumpali Horgh (Reidar Horghagen) ovat näköjään olleet tuomioistuimen edessä voitokkaampia, sillä he ovat nyt ilmoittaneet Immortalin työstävän uutta albumia – siis ilman ehdotonta keulakuvaansa.

Demonaz julkaisi joitakin aikoja sitten myös oman albumin, siis Demonaz-nimellä. Olisikohan ollut reilumpaa jatkaa tuon nimen käyttämistä jatkossakin?

No, näillä mennään, joten tulevalla Immortal-levyllä, tai ainakin ”Immortal-levyllä”, kuullaan muun muassa biisit Northern Chaos Gods, Called To Ice ja Blacker Of Worlds.

Albumin julkaisuajankohta ei ole tiedossa. Abbathin debyyttialbumin on puolestaan määrä ilmestyä ensi vuoden alkupuolella.

No, tässäpäs vähän hilpeämpää materiaalia viikonlopun ratoksi: