Mitäs nyt taas? – Ozzy Osbournen luottokitaristi kertoo etsivänsä pop-musiikista saatanallisia viestejä inspiraation lähteeksi

12.3.2018 20:15

Ozzy Osbournen sooloyhtyeen on/off -kitaristina jo vuodesta 1987 saakka operoinut Zakk Wylde on kertoillut musiikinkulutus- ja kirjoitustottumuksistaan, sekä elämästä yleensä, Hysteria-lehdelle myöntämässään haastattelussa. Miehen vastauksia lukiessa on hyvä pitää mielessä, että Wylde on tunnettu vähemmän vakavasta suhtautumisestaan haastatteluhommiin, joten aivan kirjaimellisesti näitä ei kannata ottaa.

Black Label Society -yhtyeensä sävellysprosessista Wylde kertoo haastattelussa seuraavaa: ”Teen sillä lailla, että otan kaikki Lady Gaga ja Justin Bieberin levyt ja laitan ne soimaan takaperin kuullakseni kaikki saatanalliset viestit ja riffit. Sitten käännyn takaisin katolilaisuuteen ja soitan riffit normaalisti ja siinäpä se – sitten meillä onkin kasassa tukku uusia Black Label Society -biisejä. Teen sen taiteen vuoksi.”

Miestä ei myöskään juurikaan häiritse, mikäli edellä esitetyn kaltaiset turinoinnit herättävät joissakin ihmisissä vastalauseita.

”Mitä vastarannankiiskeihin tulee, olen vaimoni, lasteni ja bändikavereideni ympäröimä. He kaikki vähättelevät ja herjaavat minua, joten olen jo ikään kuin tottunut siihen. En itse asiassa edes tiedä muusta”, mies kertoo. ”Joten aina kun joku sanoo minusta jotakin ikävää, vastaan että, ’Vai niin, sinun täytyisi kuulla mitä lapseni ja bändin jätkät sanovat minusta.’ Se ei haittaa minua lainkaan, sillä se on minulle ihan normaalia. Luulen, että jos joku sanoisi minulle jotain ystävällistä, olisin järkyttynyt.”

Tukea ei miehen mukaan heru edes pomolta. ”Juttelen pomolle ja kun ajattelen tarvitsevani halin, sanon ’Oz, tarvitsen halauksen’ ja hän vain tökkii minua silmiin”, Wylde turinoi. ”Kysyn, että mistä hyvästä tuo nyt oli ja hän vain tokaisee, ’Koska elämä on syvältä ja sinun tulee tottua siihen. Kipaisepas nyt tekemään minulle kinkkuvoileipä, mutta varovasti sinapin kanssa.’ Siinäpä elämäni myötätuntoisimmat hetket.”

Lisää luettavaa