Miten Metallica sai alun perin nimensä? Lars Ulrichin mukaan asiaan liittyy hitusen verran vilunkipeliä

Ralph Arvesen / Wikimedia Commons

Metallican iänikuinen moottoriturpa Lars Ulrich kävi jututettavana NPR:n Wait Wait… Don’t Tell Me! -ohjelmassa, ja keskustelun aiheiksi nousivat muun muassa Metallican taloudellinen menestys sekä yhtyeen nimen alkuperä. Viimeksi mainittuun liittyykin hauska tarina.

Ulrich muisteli, miten hän saapui San Franciscoon keväällä 1981 ja tapasi paikallisia nuorukaisia. Yksi heistä oli nimeltään Ron Quintana, ja tällä pahaa-aavistamattomalla kaverilla oli loppujen lopuksi tärkeä rooli siinä, millaiseksi metallimusiikin historiankirjoitus muodostui.

”Ron kertoi minulle, että hän halusi perustaa oman fanzinen. Hänellä oli mielessään hard rock -lehti, jossa hän kirjoittaisi vain suosikkibändiestään”, Ulrich kertoi NPR:lle.

”Ja hän halusi… Hän kysyi minulta, olisiko fanzinelle parempi nimi Metallica vai Metal Mania. No, minä ehdotin, että Metal Mania on parempi.”

Taisipa olla Larsilla vähän oma lehmä ojassa vastausta antaessa. Vaan mitä Mr. Quintana tuumaa siitä, että Ulrich nappasi hänen ideansa oman bändinsä nimeksi? Ainakin tämän haastattelun perusteella asiasta ei jäänyt pahoja fiiliksiä.

”Annoin sen nimen hänelle ihan mielelläni. Nimesin lehteni Metal Maniaksi, koska se oli minusta parempi nimi. Silloin oli jo kuvioissa Encyclopedia Metallica, joka oli hyvä nimi, mutta minusta Metal Mania oli parempi”, Quintana kertoo haastattelussa.

”Joten kun hän kertoi, että aikoo käyttää Metallica-nimeä omaan projektiinsa, sanoin vain, että hyvä homma.”