Mitkä ovat Youtuben katsotuimmat musiikkivideot Suomessa vuonna 2018? Kymmenen kärki julki

Soundin verkkotoimitusta ilahdutettiin tiedotteella, jossa kerrotaan, mitkä musiikkivideot ovat kuluvan vuoden katsotuimmat Suomessa. Kotimainen musiikki puhuttelee suomalaisia parhaiten tälläkin saralla, sillä kymmenen kärki sisältää voittopuolisesti kotimaisia julkaisuja.

Ykköseksi nousi noin 3,55 miljoonalla katsojalla Saara Aallon euroviisukappale Monsters, mikä tuskin tulee kovin monelle yllätyksenä. Kakkossijalle sen sijaan nousi video, jonka menestystä ei kukaan varmaan kukaan osannut ennustaa ennen videon julkaisua: Tuure Boeliuksen Lätkäjätkä-Ville. Kun 1,99 miljoonaa katsojaa keränneen videon kommenttikenttää katsoo, on aika selvää, että biisin nostattama keskustelu homoseksuaalisuuden hyväksymisestä on edelleen kesken.

“Jos Youtube-käyttäjiä on uskominen, seksuaalisesta suuntautumisesta ja muista herkistä aiheista puhumiseen suhtaudutaan jatkuvasti avoimemmin. Sisällöt ovat ovat väylä keskustella vaikeista teemoista ja saada tukea muilta omalle minäkuvalleen. Kiitän siis rohkeita sisällöntuottajia, jotka näyttävät katsojille, että vaikeuksien läpikäyminen on hyväksyttävää”, Googlen tuotemarkkinointipäällikkö Yacine Samb sanoo tiedotteessa.

Ja se vuoden 2018 kymmenen kärki näyttää kokonaisuudessaa tältä:

Saara Aalto: Monsters

Tuure Boelius: Lätkäjätkä-Ville

Xxxtentaction: Sad

Evelina: Sun Vika

Clean Bandit_ Solo feat. Demi Lovato

Elastinen: Supervoimii

Gettomasa: Lössi

Haloo Helsinki!: Kaksi ihmistä (Audio)

Sanni: Jacuzzi (Lyriikkavideo)

Lil Pump: Esskeetit