Mokoman Marko Annala pisti pystyyn oman joulukalenterin – luulot otettiin pois heti ensimmäisessä luukussa

https://www.youtube.com/watch?v=uH4p3PmT4iw

Mokoman laulaja Marko Annala innostui ylläpitämään Facebookissa omaa joulukalenteriaan. Kalenterin idea on nostaa joka päivä esille yksi suomalainen taideteos, joka on tehnyt solistiin suuren vaikutuksen, eli musiikin lisäksi esiteltävänä on muun muassa sarjakuvia, maalauksia ja kirjoja.

Homman nimi tehtiin selväksi heti ensimmäisessä luukussa, josta paljastui mikäs muukaan kuin Terveiden käsien Ääretön joulu. Milläpä muulla Mokoma-kipparin joulukalenterin oikeastaan edes voisi aloittaa?

”Vuonna 1982 Terveet kädet julkaisi ytimekkään kuuden kappaleen seitsemäntuumaisen vinyyli -ep:n, jota ennen ja jonka jälkeen ei Suomessa ole julkaistu mitään niin päräyttävää”, Annala kirjoittaa.

”Kuultuani Ääretön joulu –ep:n ensimmäistä kertaa 1980-luvun puolivälin jälkeen, leukani tippui lattiaan. En kyennyt käsittelemään lyhyiden raivokkaiden kappaleiden minussa aiheuttamia tuntemuksia. Musiikissa oli energiaa niin paljon, että taisin unohtaa hengittämisenkin ep:n ajaksi. Kokemus oli liki uskonnollinen.”

Läjä Äijälä saakin nyt runsaasti kunnianosoituksia, kun herra nimettiin viikonloppuna Lapin Kansassa vielä vuoden lappilaiseksekin. Ja sehän on pelkästään oikein.

Toisessa luukussa Annala esitteli Ellen Thessleffin Omakuva-taulun ja kolmannessa Pahkasika-lehdestä tutun, Hannu Pyykkösen piirtämän Jurpo-sarjakuvan. Neljäs luukku avautuu tänään klo 12. Odotamme jännityksellä!