”Moni tuottaja on vaatinut seksiä biisin vastineeksi” – Kanadalaislaulaja Grimes kritisoi seksististä alaa

14.4.2016 14:42

Kanadalainen indiepop-artisti Grimes, oikealta nimeltään Claire Boucher on monesti kritisoinut miesvaltaista musiikkituottaja-alaa. Rolling Stone -lehden haastattelussa tiedusteltiin laulajan kommentteja tapaus Keshan viimeisimpiin käänteisiin.

– En tunne yksityiskohtia tarkemmin, juttu vaikuttaa todella monimutkaiselta. Mutta sen voin sanoa, että olen itsekin ollut lukuisia kertoja tilanteessa, jossa miespuolinen tuottaja on hyvin suoraan antanut ymmärtää tai todennut, että ”jos et tule kanssani hotelliin, en tee biisiä loppuun”.

– Jos olisin nuorempi tai rahallisesti todella epätoivoisessa tilanteessa, olisin ehkä saattanut taipua, Grimes kertoo.

28-vuotias Vancouver-kasvatti paitsi säveltää ja sovittaa, myös tuottaa ja miksaa itse tuotantoaan. Grimes toivoo näkevänsä lisää naispuolisia tuottajia.

– Syy ei ole siinä, etteikö meitä kiinnostaisi. Ala on vaan melko seksistinen, jopa vihamielinen. Naisen on vaikeampaa päästä sisään.

Kesha haastoi levy-yhtiö Sonyn oikeuteen päästäkseen irti levytyssopimuksestaan, syyttäen tuottaja Dr. Lukea raiskauksesta ja vuosia jatkuneesta hyväksikäytöstä. Yhtiö ja tuottaja kiistivät kaikki syytökset ja lopulta New Yorkin oikeusistuin hylkäsi syytteet.

Keshan mukaan levy-yhtiö olisi suostunut mitätöimään levytyssopimuksen, mikäli laulaja olisi perunut syytöksensä tuottajaa kohtaan. Tuomarin mukaan Keshan olisi pitänyt hyväksyä tarjous.

Aiheeseen liittyen

Lisää luettavaa