Morrissey ja brittilehti napit vastakkain – Laulaja vastasi tulikivenkatkuisesti lehden ”vihapuheeseen”

"Taiteilijan tärkeys tulee joskus parhaiten esille siinä, miten kovasti tätä yritetään vaientaa", Mozzer toteaa.

Brittiläinen verkkolehti The Independent julkaisi maaliskuun puolivälissä pitkän, kriittisen artikkelin otsikolla ”Tämä charmiton mies: Miten Morrisseyn suuri suu iski jälleen… ja jälleen”, jossa toimittaja kirjoittaa Morrisseyn uran laskusta ja tämän ulkomusiikillisista toimista.

Kirjoitus alkaa sanoilla: ”Morrisseyn kuunteleminen on kuin pitkitetty avioero; näet toivoa antavia pilkahduksia vanhasta rakkaudesta, mutta tiedät, että jotain on mennyt lopullisesti ja peruuttamattomasti rikki” ja vahvasti mielipiteitään esittävän ”suurisuisen” ja ”rakkaudettoman” Mozzerin sanomisia kutsutaan kirjoituksessa ”rumiksi”.

Kuten arvata saattaa, ei Morrissey ohittanut kirjoitusta olan kohautuksella, vaan julkaisi hiljattain avatulla Morrissey Central -nettisivulla pitkän blogikirjoituksen, jossa tämä hyökkää tulikivenkatkuisesti The Independentin artikkelia vastaan.

”Taiteilijan (tai poliittisen hahmon) tärkeys tulee joskus parhaiten esille siinä, miten kovasti tätä yritetään vaientaa”, Morrissey aloittaa.

”The Independent julkaisi niin äärimmäisen vihapuheen täyttämän tekstin, että se lähes tukehtuu omaan inhoonsa. The Independentista olen niin moraalisesti revitty ja fyysisesti kuvottava, että näytän kiehtovan heitä, samalla kun on ilmiselvää, että jos he kuulisivat minun kokeneen tuskallisen kuoleman, he vain nauraisivat ääneen.”

”En ole vasemmistohullu enkä äärioikeistolainen. Olen humanitaari. En ole koskaan äänestänyt vaaleissa, koska en ole löytänyt puoluetta, joka edustaisi näkemyksiäni.”

Morrissey erityisesti lehden päätoimittajaa/”diktaattoria” Christian Broughtonia vastaan ja toteaa joutuneensa lehden silmätikuksi, koska hänen mielipiteensä eivät sovi Broughtonin linjaan ja koska hän kertoo totuuden ja sellaisia asioita ääneen, joita valtaosa ihmisistä ajattelee. Morrisseysta tämä kertoo paljon brittiläisestä mediakentästä ylipäänsä.

”Valtavirtamedia on niin poliittisesti korrektia, että totuuden kertominen on mahdotonta. Ja vaikka medialla on pakkomielle promotoida sosiaalista moninaisuutta, he eivät hyväksy moninaisia mielipiteitä. Suurin osa brittiläisistä lehdistä tarjoavat vain salailua”, Morrissey kirjoittaa ja tarjoaa esimerkiksi omalta kohdaltaan:

”Vastasin viime vuonna The Daily Mailin kyselyyn, jossa yksi kysymys kuului: ’Kenestä pidät vähiten?’. Vastaukseni oli: ’Theresa May, koska hän tukee kettujen ja mäyrien tappamista’. Kysely julkaistiin lehdessä, mutta ilman Theresa May -vastausta, koska se ei ilmiselvästi sopinut Daily Mailin asemaan Mayn henkilökohtaisena ilmoitustauluna.”