Motörhead-rumpali ojentaa auttavan käden kollegoilleen, tuuraa Scorpions-kannuttajaa Amerikan-kiertueella

Rumpali Mikkey Dee on selvästi kysytty mies, nyt kun Motörheadin taru on luonnollisista syistä tullut päätökseen. Dee nähdään toukokuussa Saksan hevirock-lippulaiva Scorpionsin rumpupallilla yhtyeen Amerikan-kiertueella.

Scorpionsin vakituinen rumpali James Kottak joutuu jättämään 12 keikkaa käsittävän pyrähdyksen väliin terveydellisistä syistä, joita ei Scorpionsin tiedotteessa sen kummemmin eritellä. Miehellä tosin on ollut ongelmia liiallisen alkoholinkäytön kanssa viime vuosina, kuten muun muassa Ultimate Classic Rock uutisoi vuosi sitten.

– Haluaisimme jatkaa kiertuettamme Jamesin kanssa, mutta hänen terveytensä menee bändin edelle. Toivomme hänelle pikaista tervehtymistä, kyllä hän pian taas pääsee rokkaamaan kanssamme, laulaja Klaus Meine kommentoi.

6.5.-29.5. kestävän kiertueen jälkeen Scorpions palaa kiertämään Euroopan festivaaleja. Saksalaiset nähdään myös Suomessa ensin 29. heinäkuuta Kaarinan Hovirinnassa ja 30. hienäkuuta vielä Nilsiän Tahkovuorella. Aika näyttää, jatkuuko Mikkey Deen pesti näihin keikkoihin asti.

Alkuvuodesta Dee oli ehtinyt jo ilmoittaa liittyvänsä Thin Lizzyn riveihin yhtyeen muutamalle erikoiskeikalle. Scorpions-pestin vuoksi Dee joutuu nyt jättämään Thin Lizzyt väliin ja hänen tilalleen on kiinnitetty Judas Priestin Scott Travis.