Muiden muassa Aretha Franklinin ja Percy Sledgen kanssa työskennellyt Muscle Shoals -rumpalisuuruus Roger Hawkins on kuollut

Muun muassa Respectin, When a Man Loves a Womanin ja I’ll Take You Theren kaltaisilla klassikoilla soittanut Roger Hawkins on poissa. Hawkins menehtyi 75-vuotiaana kotonaan Sheffieldissä, Alabamassa.

Muscle Shoals Music Foundation tiedotti rumpalisuuruuden menehtymisestä torstaina. AL.comin mukaan Hawkins oli kärsinyt viime vuosina moninaisista terveysongelmista ja sairasti pitkään ennen kuolemaansa.

”Sydämemme ovat tänään särkyneet ’The Swampers’ -rumpali Roger Hawkinsin menehdyttyä iltapäivällä kotonaan Sheffieldissä”, säätiö kirjoittaa. ”[Tuottaja] Jerry Wexler kutsui Rogeria ’kaikkien aikojen parhaaksi rumpaliksi’. Roger oli hellä ja antelias mies, joka rakasti perhettään, ystäviään ja muusikkokollegoitaan.”

Hawkins oli perustamassa maineikasta, The Swampers -nimelläkin kutsuttua Muscle Shoals Rhythm Sectionia, joka toimi sessiobändinä FAME Studiosissa Muscle Shoalsissa, Alabamassa. Ryhmä jätti FAME:n vuonna 1969 perustaakseen Muscle Shoals Sound -kokoonpanon Wexlerin avulla Alabaman Sheffieldiin.

Mishawakassa, Indianassa syntynyt Hawkins innostui perkussiosoittimista jo varhain ja soitettuaan kotitekoisilla rummuilla kolmen, neljän vuoden ajan, hän sai vanhemmiltaan rumpusetin 13-vuotiaana. Hawkins soitti lukuisilla Aretha Franklinin, Percy Sledgen ja The Staple Singersin klassikoilla 1960-luvun puolivälistä aina 1970-luvun lopulle saakka.

Hawkins nimettiin Alabama Music Hall of Fameen vuonna 1995 sekä Musicians Hall of Fameen vuonna 2008 muiden Muscle Shoals -yhtyetovereidensa kanssa. Hän oli myös mukana vuoden 2013 Muscle Shoals -dokumentissa.