”Mukaan on selvästi tulossa uusia tuulia” – Lasten Hautausmaa kertoo kuvioistaan

25.1.2024 07:00

Kouvolalaisyhtye Lasten Hautausmaan alkuvuosi sujuu aikamoisessa ”juhlahumussa”. Yhtye nimittäin juhlistaa kymmenen vuoden mittaista taivalta kiertueen ja kymppituumaisen – kuinkapa muutenkaan? – vinyylin voimin.

– Treenataan parhaillaan biisejä laajalla skaalalla kaikilta pitkäsoitoilta ja muilta julkaisuilta. Esitettävät kappaleet valitaan keikkakohtaisesti, ja setti toki vaihtelee kaupungeittain. Myös toiveita saa esittää, kertoo kitaristi Tuomo Mannonen.

– ”Kymppivinyylille” tulee kaksi ennen julkaisematonta kappaletta, eli Pimeys on mun boyfriend ja eräs lainabiisi. Mukana on myös Pekka Halosen taulusta inspiraationsa saanut Siddhartha ja sahti sekä vain singlen b-puolella aiemmin julkaistu Varsovan lapset.

Kun katsot nyt taakse, millaisia kohokohtia yhtyeen matkan varrelta löytyy?

– Yleisellä tasolla tuntuu merkittävältä, että me ollaan kasassa vielä kymmenen vuoden jälkeenkin. Kokoonnuttiin äskettäin treenaamaan yli vuoden tauon jälkeen, ja kämpällä muistui taas mieleen, että Lasten Hautausmaa on bändi, jolla on pirun hauskaa yhdessä ja soittokin toimii.

Entä sitten yhtyeen jatkosuunnitelmat?

– 10-vuotiskiertueen ja tulevan kesän keikkojen jälkeen aloitetaan seuraavan levyn työstäminen. Biisejä on kertynyt mukavasti plakkariin tauon aikana. Ollaan tässä myös mietitty, tehtäisiinkö seuraava albumi tuottajan kanssa, sillä mukaan on selvästi tulossa uusia tuulia, sanoo Mannonen.

– Aikatauluista en kuitenkaan osaa sanoa vielä sen enempää. Seuraava albumi tulee sitten kun se tulee.

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 1/24.

Lisää luettavaa