Mumford & Sonsin laulaja katuu bändinsä nimeä – ”Se on roskaa”

16.12.2016 17:52

Bändin nimen keksiminen ei ole helppoa ja hätäisesti valittu nimi saattaa muodostua menestyksen myötä taakaksi. Tämän on tuntenut nahoissaan myös Mumford & Sonsin laulaja Marcus Mumford, joka kertoi brittiläisen Radio X -kanavan haastattelussa olevansa bändinsä nimeen kaikkea muuta kuin tyytyväinen.

– Kadun bändimme nimeä. Se on roskaa. Se nimi on potaskaa, kertoi keväällä Suomessakin vierailleen folk-bändin laulaja haastattelussa.

Marcus Mumford sanoo, että bändin nimen keksiminen tulee asiaksi, kun ihmisten viettäessä aikaa pubissa ensimmäisten bänditreenien ja ensimmäisen yhdessä kirjoitetun kappaleen jälkeen. Silloin joku vain toteaa, että ”nyt te tarvitsette bändille nimen”.  Bändin nimeä ei mietitty tulevaisuutta ajatellen.

– Olimme kaikki nuoria tyyppejä ja emme ajatelleet sitä kauhean paljon. Ja sitten bändisi nimi tietenkin seuraa sinua ja istut huoneessa vastaamassa tällaisiin kysymyksiin, keulamies-Mumford toteaa itseironisesti.

Marcus Mumford ei ole katumuksensa kanssa yksin. Hätäisesti keksitystä bändin nimestä on riesaa myös Dave Grohlille, joka paljasti Sonic Highways -dokumenttielokuvassa Foo Fightersin olevan hänen mielestään ”tyhmin nimi ikinä”. Grohl olisi omien sanojensa mukaan miettinyt bändin nimeä hieman paremmin, jos olisi uskonut bändin kestävän puoltatoista kuukautta pitempään.

Lisää luettavaa