Muotisuunnittelijan kunnianosoitus ystävälleen Princelle: käytti näytöksessä ennen julkaisematonta musiikkia

21.6.2016 10:18

Muotisuunnittelijasuuruus Donatella Versace oli Princen läheinen ystävä. Lauantai-iltana Milanin muotiviikoilla esiteltiin Versacen uutta miestenvaatemallistoa, jota rytmitti Princen kappaleista koottu 11-minuuttinen sikermä. Joukossa oli myös ennen julkaisematonta materiaalia, jota Prince oli vuosien saatossa Versacelle toimittanut.

– Prince sävelsi ja äänitti kappaleita jatkuvasti. Olipa kyseessä ihan vain myöhäisillan jamit Paisley Parkissa, nauha pyöri aina. Hän lähetteli minulle usein biisejä, se oli hänen tapansa kommunikoida, Versace kertoo Billboardille kappaleiden taustoista.

Versace, kuten moni muukin, oli syvästi järkyttynyt Princen kuolemasta. Tämä oli hänen tapansa kunnioittaa hyvän ystävänsä muistoa.

– Hänen äänensä kuuleminen saa minut hymyilemään. Mielestäni paras tapa tehdä hänelle kunniaa on kuunnella hänen musiikkiaan, joten halusin jakaa nämä kappaleet myös muulle maailmalle.

Entä mitä mieltä muotiguru oli Princen tyylistä?

– Rakastan miehiä, jotka rikkovat rajoja ja sääntöjä. Princellä oli omat säännöt, hän teki mitä halusi: piti korkokenkiä, näytti vartaloaan, pukeutui vahvoihin väreihin. Ihailin häntä aina, Versace kehuu.

– Prince osoitti miehille, miten vaatteilla voidaan ilmaista itseään ja olla rohkeita. Hän näytti, ettei kannata olla turhan vakava vaan voi pitää myös hauskaa ja rakastaa elämää.

Lisää luettavaa