Musaa muurin murtumisesta lähtien – Stupido Records 25 vuotta

14.2.2014 12:40

Stupido Records, johon kuuluu nykyään myös Stupido Booking, järjestää 25-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi keväällä kolme isoa konserttia.

Ensimmäinen tapahtuma on Stupido 25 -ilta Helsingissä, Tavastialla ja Semifinalissa perjantaina 21. maaliskuuta. Kyseisenä päivänä on kulunut tarkalleen 25 vuotta ja kaksi päivää ensimmäisistä Stupido-julkaisuista.

Yhtiön vuoden 1989 artisteista ovat mukana tuolloisessa kokoonpanossaan esiintyvä Waltari ja niin ikään lähes alkuperäisellä miehistöllään Suomeen Tallinnasta saapuva Röövel Ööbik.

Harvakseltaan keikkaileva Hypnomen (jonka kitaristi Pekka Laine osallistui taannoin Soundi.fi:n lauantaisoittolistasarjaan) ja pitkään hiljaiseloa viettänyt Arto Muna & Millennium edustavat 1990-luvun Stupido-bändejä. Toimintansa 2000-luvun alussa aloittanutta Boomhaueriakaan ei ole usein viime vuosina lauteilla nähty.

Stupidon nykykaartista mukana ovat Pää Kii, uudet kiinnitykset Katujen Äänet ja Nyrkkitappelu, Plutonium 74 sekä Kakka-hätä-77. Odotettavissa on myös yllätyksiä.

Seuraavalla viikolla Pää Kii, Hypnomen ja The Valkyrians lähtevät edustustehtäviin Tallinnaan. Tallinn Music Weekin avajaiset Von Krahlissa torstaina 27. maaliskuuta ovat samalla Stupido 25 -showcase-tapahtuma. Mukana ovat myös eestiläiset J.M.K.E, Röövel Ööbik sekä Kosmikud, vierailevana solistinaan muuan Kauko Röyhkä.

Molemmat tilaisuudet juontavat Njassa ja Anna Laine.

Kevään Stupido-juhlallisuudet huipentuvat lauantaina 12. huhtikuuta, jolloin Stupido 25 Goes Punk helsinkiläisklubi Circuksessa. Lavalle kapuavat J.M.K.E, Anal Thunder, The Valkyrians ja kunniavieraana ensimmäistä kertaa yli 30 vuoteen vanhoja, The Ruts -aikaisia biisejään esittävä britti-yhtye Ruts D.C.

Dj:nä Circuksen juhlaillassa toimii Njassa.

Lisää luettavaa