Muse-nokkamies paljastaa Yngwie Malmsteen- ja Iron Maiden -fanituksensa – ”Metalli on aina ympäröinyt meitä”

12.12.2022 22:12

Musen laulaja-kitaristi Matt Bellamy jutusteli yhtyeensä Will Of The People -albumin aiempaa raskaammasta soundista Classic Rock -lehden haastattelussa. Samalla miekkonen paljasti arvostavansa suuresti kasarihevin suurnimiä. ”Metalli on aina ympäröinyt meitä”, mies julistaa.

”Varttuessamme kuuntelimme Iron Maidenia ja muita sen tapaisia bändejä”, Bellamy selvittää. ”Ja vaikka löysimmekin yhteyden enemmän Nirvanan, Rage Against The Machinen ja The Smashing Pumpkinsin tiimoilta, rakastimme aina 80-luvun metallia. Metallica oli myös iso juttu, mutta Iron Maiden oli brittibändi ja tuntui vähän enemmän punk rockilta. Phantom of the Opera -kappale [Iron Maidenin debyyttialbumilta] ei tunnu yhtä pöhöttyneeltä tai överin klassiselta kuin muut metallibiisit. Siinä on silti jotain vihaista ja pelottavaa. Siksi olemme aina katsoneet Maidenia ylöspäin.”

”Jaamme heidän kanssaan harmonisen molliasteikon käytön ja progressiivisen lähestymistavan sovituksiin, vaikka emme koskaan olekaan kuulostaneet heiltä ja operoimme toisessa genressä”, Bellamy jatkaa. ”Kunnioitamme heitä muusikkoina suuresti, erityisesti Steve Harrisia, joka on yksi parhaista basisteista mitä löytyy.”

Bellamy kertoo myös innostuneensa Yngwie Malmsteenista soittouransa alussa. Aihe nousi esiin, kun haastattelija totesi You Make Me Feel Like It’s Halloween -kappaleelta löytyvän ruotsalaisen kitaravirtuoosin mieleen tuovia kitaraosuuksia.

”Oi, hienoa! En ole kuunnellut häntä vähään aikaan, mutta Yngwie oli yksi niistä tyypeistä joista innostuin 90-luvun alussa kun aloin itse soittamaan”, Bellamy sanoo. ”Tietenkin noihin aikoihin ajattelin vielä omaavani mahdollisuuksia! Ajan myötä tajusin etten pystyisi samaan kuin hän, ja tavallaan lähdin kulkemaan kohti klassista ja flamenco-kitaraa. Sitten aloin kuunnella Hendrixin ja Cobainin tapaisia soittajia ja tuumin: ’Tiedätkös mitä? Voin luoda kaaosta. En kykene tuollaiseen uskomattomaan tekniseen tarkkuuteen, mutta voin pistää ranttaliksi.’ Joten lähdin kohti meteliä, kaaosta ja hävitystä… ja pieniä osia muista jutuista pysyi matkassa.”

Lisää luettavaa