Muse studiossa tuottajalegendan kanssa

25.10.2014 09:52

Muse työstää seitsemättä studioalbumiaan tuottajasuuruus Robert ”Mutt” Langen kanssa.

Tuottajan ansioluettelosta löytyy muun muassa AC/DC:n klassikkolevy Back In Black (1980). Lange on työskennellyt uransa aikana myös muun muassa Def Leppardin, Foreignerin, Maroon 5:n ja Nickelbackin kanssa.

Muse julkaisi edellisen studioalbuminsa The 2nd Law vuonna 2012 (lue arvio täällä). Albumin kiertue pysähtyi Helsingissä kahteen otteeseen, ensin Hartwall-areenalla ja kesällä 2013 Olympiastadionilla. Bändin studiosessioista on nähty kuvamateriaalia jo aiemmin tänä syksynä.

− Meillä on suuri kunnia työskennellä uuden albumimme parissa tämän legendaarisen tuottajan kanssa, Musen Instagram-tilillä julkaistun vanhan AC/DC-kuvan kuvatekstissä sanotaan.

Musen odotetaan julkaisevan uuden studioalbuminsa ensi vuoden aikana.

− Toivomme pääsemme työskentelemään täysillä uuden materiaalin parissa vielä tämän vuoden puolella. Jos saamme uutta musiikkia julki tänä vuonna, se olisi hienoa, mutta joka tapauksessa viimeistään ensi vuonna, rumpali Dominic Howard kommentoi brittimedia NME:lle viime keväänä.

− Minusta tuntuu vahvasti siltä, että seuraava levymme tulee olemaan jotain erilaista kuin kaksi edellistä albumiamme, laulaja-kitaristi Matt Bellamy kommentoi.

Bellamy vastaili syyskuussa fanien kysymyksiin Twitterissä vihjaillen, että levyn teemoja tulevat olemaan ympäristö, empatia ja kolmas maailmansota.

Kesän 2013 Helsingin-keikalla kuultu Plug In Baby kuulosti samalla kiertueella Roomassa (lue dvd:n arvio täällä) seuraavalta.

Lisää luettavaa