Musiikkihommien vähentämisestä puhunut Iggy Pop julkaisee uuden albumin – Nimibiisi kuunneltavissa

Iggy Pop

"Levy tavallaan vain tapahtui ja minä annoin sen tapahtua."

Vuonna 2016 ilmestyneen Post Pop Depression -levyn julkaisemisen jälkeen Iggy Pop kertoi erinäisissä haastatteluissa tuntevansa olonsa melko loppuun kulutetuksi ja epäili kyseisen albumin kenties jäävän hänen viimeisekseen. Popia on tämän jälkeen sentään kuultu erinäisillä singleillä ja soundtrackeillä, joten ihan täysin ei mies onneksi ole vielä pyyhettä heittänyt kehään.

Nyt Iggy Pop kuitenkin tiedottaa iloiseksi yllätykseksi julkaisevansa uuden albumin, joka kantaa nimeä Free. Free on tehty yhteistyössä jazztrumpetisti Leron Thomasin ja maalailevista kitaroista tunnetun Novellerin kanssa ja se tulee poikkeamaan suuresti Iggy Popin aiemmista tuotannoista. 6. syyskuuta ilmestyvältä levyltä on jo julkaistu singlenä sen nimikkokappale, jonka voit kuunnella täällä.

Post Pop Depressionia seuranneiden kiertueiden jälkeen tunsin, että olin päässyt eroon kroonisesta epävarmuudestani, joka on vaivannut minua läpi elämän ja uran liian pitkään. Mutta tunsin itseni myös väsyneeksi ja tyhjäksi – halusin laittaa aurinkolasit päähäni, kääntää selkäni ja kävellä pois. Halusin olla vapaa. Tiedän sen olevan illuusiota ja vapauden olevan vain yksi tunne, mutta uskon että juuri se tunne on tavoittelemisen arvoista. Se on kaikki mitä tarvitset – ei niinkään onnellisuutta tai rakkautta, vaan vapaana olemisen tunnetta”, Pop kuvailee.

”Niinpä tämä levy tavallaan vain tapahtui ja minä annoin sen tapahtua.”