Musiikkimuseo Famessa juhlitaan 40 vuotta täyttävää suomiräppiä – Palefacen kuratoima näyttely esille

2.11.2023 13:54

Helsingin Musiikkimuseo Fameen avautuu 9. marraskuuta suomiräpin vaiheista kertova näyttely. Vaihtuva näyttely kertoo suomalaisen rap-musiikin tarinan marginaalista valtavirtaan ja harrastelusta ammatiksi.

Vaihtuva näyttely Jou! 40 vuotta suomiräppiä kertoo suomiräpin vaiheista historiallisen esineistön sekä ääni- ja videomateriaalin kautta. Mukana on musiikkivideoita, ensimmäistä kertaa digitoituja livepätkiä, suomiräppiä määritelleiden tekijöiden esineistöä sekä menneitä aikoja ja nykyisyyttä peilaavaa kuvamateriaalia.

Näyttelyn on kuratoinut genren konkari Karri ”Paleface” Miettinen. Graafisesta ilmeestä vastaa niin ikään skenessä vaikuttanut Jani Tolin.

”Suomiräpin päätyminen siihen pisteeseen, missä se nyt on, on tietenkin vaatinut varhaisten pioneerien työtä. Merkittävää tämän hetken suosion takana on ollut varhaisten räppärien ja breikkaajien sekä alkuperäisen graffitiskenen tekijöiden työ. Marginaalisesta genrestä on tullut stadionluokan ilmiö, joka on lähes kaikille tuttua”, Miettinen kertoo tiedotteessa.

Näyttelyyn voi ostaa lippuja museon lipunmyynnistä tai Ticketmasterista. Pääsylippujen hinnat ovat aikuisilta 25 euron luokkaa.

Lisää luettavaa