Musta Paraati on taas liikekannalla – tulevalla livelevyllä on mukana varsin kiinnostavia biisivalintoja

21.6.2023 11:59

Hiljaiseloa viime aikoina viettänyt helsinkiläinen goottipioneeri Musta Paraati aktivoituu monella rintamalla. Aloitetaanpa heinäkuun puolivälissä ilmestyvästä Tavastia 2015 -livealbumista.

– Oli marraskuun alku 2015, Tavastia oli myyty loppuun ja bändin laulajana toimi Herra Ylppö. Keikka oli aivan helvetin hyvä, ja mahtava tunnelma välittyy myös tallenteelta. Levy on muuten sataprosenttisesti autenttinen, mitään ei ole jälkikäteen korjattu, sanoo kitaristi Saku Paasiniemi.

– Tähän livekiekkoon liittyy sellainen erikoisuus, että sieltä löytyy kaksi Peilitalossa-levyltä aikoinaan pois jäänyttä kappaletta. Tämä Tavastian-keikka on ainoa kerta, kun nämä biisit – siis Huomisen kuolleet ja Toinen puoli – on soitettu julkisesti. Kappaleiden ”ensimmäisen tulemisen” ajoitus on varsin sopiva, sillä Peilitalossa julkaistiin tasan neljäkymmentä vuotta sitten.

– Toki Peilitalossa-levystä ilmestyi juuri ihan omakin juhlapainos. Uudesta laitoksesta löytyy muun muassa ennen julkaisemattomia kuvia ja making of -haastattelu.

Musta Paraati aktivoituu myös lavoille, ja syyskuun puolivälin jälkeen yhtye – Herra Ylppö solistinaan – esiintyy Jyväskylässä, Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

– Ylppö pirautti taannoin, että kai me vedetään jotain keikkoja livelevyn kunniaksi? Että se on niin jäätävän kova julkaisu, että pakkohan meidän on esiintyä. No, esiinnytään sitten!

– Lähetin Ylpölle myös pari tuoretta Paraati-demoa. Voi siis hyvinkin olla, että julkaisemme uusiakin biisejä jossain vaiheessa!

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 6/23.

Lisää luettavaa