Muun muassa Nightwishin ja Amorphisin yhdysvaltalaista keikkabuukkaajaa syytetään ahdistelusta ja törkeästä käytöksestä

29.9.2020 09:02

Nytpä tuli aika vastenmielinen artikkeli julki Metalsucks-sivustolla. Ärhäkästi kaikenlaisiin yhteiskunnallisiin tai musiikkibisneksen rakenteissa piileviin epäkohtiin tarttuva musiikkiblogi uutisoi, että First Row Talent -ohjelmatoimiston omistajaa John Finbergiä syytetään seksuaalisesta ahdistelusta ja muunlaisesta törkyisestä käytöksestä. Artikkelissa useat Finbergin kanssa työskennelleet henkilöt kommentoivat (enimmäkseen nimettöminä), että Finberg on vaatinut naismuusikoilta seksiä yhteistyönsä hintana ja käyttäytynyt uhkaavasti niitä kohtaan, jotka ovat asettuneet hänen kanssaan poikkiteloin.

Finberg on suomalaisittain huomionarvoinen musiikkityöläinen, sillä hänen suurin asiakkaansa on Nightwish, jonka Pohjois-Amerikan kiertueet järjestyvät First Row Talentin välityksellä. Finbergin asiakkaita ovat myös muun muassa Amorphis, Sonata Arctica ja Insomnium.

Metalsucksin juttu on huomattavan pitkä ja sisältää runsaasti eri tahojen kertomuksia Finbergin tekemisistä. Eräs Amy G. -nimellä artikkelissa esiintyvä haastateltava kertoo, miten Finberg oli vongannut tältä sinnikkäästi seksiä ja luvannut naiselle vastapalveluksena muun muassa paikan Nightwishin oheistuotemyyjänä bändin kiertueella. Amy oli torjunut tarjouksen, mutta Finberg oli jatkanut rasvaisten viestien lähettelyä vielä kuukausien ajan kohtaamisen jälkeen. Eräs Bradley-niminen muusikko puolestaan muistelee, miten Finberg oli rehennellen esitellyt hänelle puhelimestaan kuvia jostain tytöstä, jonka keikkabuukkaaja oli juottanut niin tuhtiin humalaan, että tyttö oli virtsannut housuihinsa.

Lawrence-nimellä jutussa esiintyvä muusikko puolestaan muistelee Finbergin todenneen hänelle: ”Pidän bändistäsi. Jos löydät seuraavan kolmen tunnin aikana tytön, joka imee kulliani, hoidan teille ison kiertueen.” Seuraavaksi Finberg käänsi huomionsa Lawrencen yhtyeen naisjäseneen, jota mies houkutteli mukaansa yksityiselle matkalle keskustelemaan kahden kesken ”bisnesmahdollisuuksista”.

Finberg itse ei kommentoi artikkelissa syytöksiä. Hänen sosiaalisen median kanavissaan ei näy julkisiä päivityksiä aiheen tiimoilta.

EDIT 10:16: Sekä Nightwish että Amorphis aikovat kommentoida aihetta tänään omissa kanavissaan. Seuraamme tilannetta.

Lisää luettavaa