Muusikkonakin tunnettu ohjaaja tylyttää ohjaajanakin tunnettua muusikkoa voimasanoin – John Carpenter lyttää Rob Zombien Halloween-uusioversion

Ohjaajalegenda John Carpenter tunnetaan myös elokuviinsa säveltämistä musiikeistaan, joita tämä käväisikin vast’ikään esittämässä myös Suomessa. Ohjaavalla muusikolla on siis paljon yhteistä Rob Zombien kanssa, joka ohjasikin vuonna 2007 uuden version Carpenterin Halloween-klassikosta. Mutta vaikka miehillä onkin paljon yhteistä, ei Zombie silti onnistunut tekemään esikuvalleen kunniaa, pikemminkin päin vastoin.

Carpenter nimittäin lyttää erittäin suorasanaisesti Zombien tekeleen sekä sitä seuranneen jatko-osan vuodelta 2009. Lisäksi hän kuittaa Zombien väitteet siitä, ettei Carpenter antanut hänelle vapaita käsiä toteuttaa itseään elokuvia tehdessään, silkaksi potaskaksi. Tämä käy ilmi New Yorkin Elokuva-akatemian järjestämässä keskustelutilaisuudessa (video alla).

”Hän väittää minun suhtautuneen häneen nuivasti, vaikka asia on täysin päin vastoin. Olin todella kannustava ja sanoin, että älä ajattele mitä minä ajattelen, vaan ota homma haltuun ja tee elokuvasta itsesi näköinen. En tiedä, miksi se paskakasa väittää toisin”, Carpenter sanoo.

Carpenter ei pitänyt siitä, miten Zombie käsitteli elokuvassaan Michael Myersin, sarjan hirviömäistä tappajaa. Carpenterin mukaan Zombie yritti avata hahmoa ja selittää asioita liikaa.

”Mielestäni se riisuu kaiken mystiikan. Myersin on tarkoitus olla lähes yliluonnollinen, kuin jokin luonnonvoima.”

Carpenter ei kuitenkaan vastusta uusintafilmatisointeja, kuten hän kertoo erään opiskelijan tiedusteltua missä vaiheessa Pako New Yorkista -elokuvan (1981) uudelleenlämmittely on.

”Lempiasioitani tässä bisneksessä on ehdottomasti se, kun joku haluaa tehdä oman version sinun alkuperäisen idean tai käsiksen perusteella ja he lyövät shekin käteeni! Olen koko ikäni yrittänyt keksiä, miten saada rahaa tekemättä mitään, joten mikä ettei!” Carpenter nauraa.

Carpenterin kommentit Zombiesta alkavat alla olevalla videolla 17 minuutin kohdalla.